Crowdfunding 40 dagen 40.000 euro

De Groene Zwaan in een nieuw verenpak

Onze witte kerk, het Paradiso van de Polder. Wat is ze mooi. En wat is ze toe aan een opknapbeurt. En niet een kleine, een zwaanzinnige! De 3 monumentale panden van De Groene Zwaan in De Rijp, de voormalige Lutherse kerk, de pastorie en consistorie, zijn dringend aan een restauratie toe. Maaike Bosma en Jeanneke Scholtens, beide oud-zwaanhangers, gaan ervoor. Samen zetten zij een crowdfundingsplan op met de naam ‘ik geloof er in‘, om De Groene Zwaan een nieuw verenpak te geven, met de steun van het publiek. De actie loopt van 1 oktober tot en met 9 november en gaat 30 september van start met een crowdfundingsavond. >LEES MEER

Financien

Het bestuur van De Groene Zwaan is al sinds 2014 bezig met de voorbereidingen van de restauratie. Er is een inspectierapport gemaakt door de Monumentenwacht, er zijn gesprekken gevoerd met de gemeente en de provincie voor subsidies, er zijn diverse fondsaanvragen gedaan en er is een restauratieplan gemaakt. De stichting zal natuurlijk zelf ook een bijdrage leveren. Alle seinen staan dus op groen. Er is 400.000 euro voor de gehele restauratie nodig. De crowdfunding zal 10% van dit bedrag beslaan: 40.000 euro uit draagvlak, de regio, het dorp, de Zwaan-lovers, de monumenten-eerders, de cultuurliefhebbers.

jeanneke groene zwaan
 30 september feestelijke crowdfundingsavond

De crowdfundingscampagne start officieel op 30 september, natuurlijk in De Groene Zwaan. Vanaf 20.00 opent zij haar deuren en om 00.00 exact gaat Voordekunst.nl live met de crowdfunding. Mensen die hun steentje willen bijdragen kunnen deze avond een strippenkaart van 40 euro kopen om zo een verrassende reis door het gebouw te maken met in alle hoeken en gaten bijzondere belevenissen, van stoelmassage tot een gedichtje speciaal voor jou voorgedragen, een bierproeverij, een speciale editie van Koppie aan de Keukentafel, een persoonlijke serenade en nog veel meer verrassingen, verzorgd door bekende Rijpers. Het verzamelde geld komt volledig ten goede aan de restauratie.

Ik geloof erin

De crowdfundingscampagne gaat draaien onder de noemer: Ik geloof erin. Want De Groene Zwaan is van oorsprong een Lutherse kerk en in het voortbestaan van het gebouw geloven wij natuurlijk allemaal! Doe je ook mee? Kom 30 september naar De Groene Zwaan, reserveer gratis op www.degroenezwaan.nl/kaarten, of doe je bijdrage op www.voordekunst.nl vanaf 1 oktober.

Foto: Marco van Ammers