Buro Zorro: Trendwatcher en marketingstrateeg voor futureproof strategie
Hét buro voor de toekomst
Buro Zorro

Hét buro voor de toekomst.

Buro Zorro geeft bedrijven een toekomst. We gaan elke dag op toekomstexpeditie. We signaleren trends, denken mogelijke scenario’s uit en bepalen samen de strategie voor morgen.

PHILOSOPHY

Zorro kijkt uit naar de toekomst.

En deelt die met jou. Want de toekomst overkomt ons niet, die kunnen we aan zien komen. We kunnen ons erop voorbereiden en hem mede vormgeven. Zorro schetst potentiële toekomsten en denkt scenario’s uit op alle grote, meest intieme thema’s van het menselijk bestaan.

Wat brengt de toekomst van liefde? Welke rol speelt technologie daarbij? Waar geloven we straks nog in? En hoe vinden we elkaar in een hyperindividualistische samenleving? Of je nu een persoon, bedrijf of overheidsinstantie bent, Zorro gaat voor je op zoek naar de antwoorden. Door heel goed te kijken naar wat er is, kunnen we aan zien komen wat er komt. We gaan geen onderwerp uit de weg en geen scenario is ondenkbaar. Zorro maakt de toekomst bespreekbaar en doet dat het liefst met jou.

Your future our daily job

Buro Zorro trendwatcher het buro voor de toekomst
Beeld Cody Davis
strategy

STRATEGY

Zorro ontwerpt de toekomst.

Van bedrijven en gebieden. Van organisaties en overheden. Voor de gevestigde orde en voor de vernieuwers. Wij gaan op onderzoek uit om jouw toekomst mee te helpen vormgeven. Wij denken op strategisch niveau mee en met een dosis trendkennis in de achterzak werken we samen met jou de mogelijke scenario’s uit. Zo ontwikkelen we visie, ijzersterke marketingstrategieën en communicatieconcepten voor de lange termijn.

Futureproof your business.

WORKSHOPS

Zorro ontwikkelt de toekomst.

En wil dit doorgeven aan iedereen. Wij ontwikkelen trainingen, events en workshops om trendwatching toegankelijk én toepasbaar te maken. Ga aan de slag met je eigen toekomstvragen, praat erover met anderen en kom in samenspraak tot de slimste keuzes in het nu. We bieden alles van een cursus presenteren tot een volledig custom made in house training waarbij jouw team leert om steeds een horizon verder te kijken. Van de mensen naar de organisatie tot de maatschappij en van de waan van de dag naar een visie voor de lange termijn.

Learn to be a trendwatcher.

Theory
Beeld Lauren Hillebrandt
Beeld Sarah Meers
Buro Zorro

KEYNOTE PRESENTATIONS

Zorro bespreekt de toekomst.

En deelt dit het liefst met een zo groot mogelijk publiek. We publiceren boeken en artikelen en geven zowel ready-made als custom-made trendpresentaties. Buro Zorro maakt thema’s bespreekbaar die iedereen raken en schuwen daarbij geen enkel taboe. Van wonen tot seks, van religie tot gezondheid en van politiek tot technologie.

Get inspired by our trendtalks.

RESEARCH

Zorro onderzoekt de toekomst.

Van bedrijven. Van merken. Van de mens. Van het leven. Van de dood. We pakken juist die thema’s aan waar een taboe op rust en ontdekken ondertussen nieuwe consumentenbehoeften.

Onze onderzoeken zijn exploratief. Krantenknipsels, kunstobjecten, sociale media, design… We duiken in trends, innovaties en veranderende behoeften in het heden en leggen ze naast data en statistieken van de afgelopen tijd. Van daaruit kijken we vooruit in plaats van achteruit en zien de toekomst ontstaan.

Exploring the future

Buro Zorro
Beeld Anne Abdoel

SPECULATIVE DESIGN

Zorro maakt de toekomst bespreekbaar.

En doet dat met behulp van producten. Buro Zorro deed onder meer onderzoek naar de toekomst van geloof, hoop en liefde. Want in een veranderende wereld krijgen ook de grote, meest intieme thema’s van het leven opnieuw betekenis. Om daarover het gesprek aan te gaan dacht Buro Zorro verschillende wat als-scenario’s uit en liet daar vorm aan geven door jong talent. Met Future Gifts introduceert Buro Zorro een lijn van producten met een fictieve werking. Ze bieden ons een kijkje in de toekomst en zetten ons aan het denken over mogelijkheden, moeilijkheden en wenselijkheden.

What’s in store for the future?

EEN GREEP UIT ONZE OPDRACHTGEVERS
BUDDHA TO BUDDHA
BILLY BONES
wij zijn

Buro Zorro bestaat uit:

Jeanneke Scholtens Buro Zorro
Jeanneke Scholtens

Toekomstonderzoeker en spreker

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Met een MA in geesteswetenschappen bespreekt en onderzoekt ze het liefst taboe thema’s, waar mens en technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken. Ze schreef het boek Holy Fuck over de toekomst van seks, doet altijd onderzoek naar de toekomst van de kerk, de dood en het leven. Ze reist de wereld over, van Tokyo tot Washington, van Dubai tot Vancouver om bedrijven futureproof te maken met de tofste trendsignaleringen en best practices. Jeanneke geeft gastcolleges op universiteiten en hogescholen. Ze is bekend van ondermeer Zembla, EenVandaag, De Coen & Sander Show, de Telegraaf, Jinek, en Linda.

linkedin zorro
Kim Timmer Buro Zorro
Kim Timmer

Trendwatcher en marketingstrateeg

Kim Timmer is trendwatcher en marketingstrateeg en heeft een achtergrond als museoloog en experience designer. Ze spot coolhunts als de beste en vindt de relevante markt- en microtrends bij de vraag van de klant. Art schools, galeries, tentoonstellingen en kunstbeurzen zijn constante inspiratiebronnen in haar werk, om daar de jongste trends en talenten te spotten. Beeldfetisjist is haar middle name, want beeld laat zien wie we waren, wij we zijn en wie we worden. Van de beeldende kunst in de romantiek tot virtual reality games nu.

linkedin zorro
Michel van Schaik
Michel van Schaik

De financiële man

Michel van Schaik is de man die ons financieel en mentaal gezond houdt. Hij heeft jarenlang zijn eigen trainingsburo geleid, weet alles van de psychologie van de mens en van ondernemen. Hij is onze roadie bij lezingen, manager bij media optredens en CFO op parttime basis.

Lynn de Munnik
Lynn de Munnik

Coolhunter

Lynn de Munnik is een vertrouwd gezicht. Zij heeft meegewerkt als coolhunter aan boek Holy Fuck en is sindsdien een vaste onderzoeker bij Buro Zorro. Zij is afgestudeerd als trend researcher & concept creator en omschrijft zichzelf als ontwerper van gewenste toekomsten.

Linda Quintus
Linda Quintus

Coolhunter

Linda is derdejaars studente Trend Research & Concept Creation in Lifestyle te Fontys in Tilburg en met haar 19 jaar een heuse Next Genner. Als Lifestyle studente gaat haar hart sneller kloppen van coolhunting, concepting en design. Linda gaat als stagiaire bij Buro Zorro ontdekken wat ze daarvan nu eigenlijk het liefste doet. Ze gaat zich voornamelijk bezighouden met het taboethema ‘Pleasure’. Haar eigen (guilty) pleasure? Tweedehandswinkelen.

Femke Verspaget
Femke Verspaget

Coolhunter

Femke Verspaget is derdejaars studente Trend Research & Concept Creation in Lifestyle te Fontys in Tilburg. Als lifestyle student houdt ze zich graag bezig met onderwerpen die nauwelijks tot niet bespreekbaar worden gemaakt. Femke heeft een fantastische meewerkstage afgerond, als coolhunter gefungeerd voor het onderzoek naar de toekomst van genot en het trendspel Pleasure Please mee ontwikkeld. Ze blijft een vertrouwd gezicht bij Buro Zorro als trendhunter.

Anne Abdoel - Next Gen adviespanel
Anne Abdoel

Speculative designer

Anne Abdoel is vierdejaars studente Lifestyle Transformation Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als conceptuele maker visualiseert ze trends die impact hebben op onze maatschappij. Ze ontwikkelt en ontwerpt producten voor What’s in store for the future: een webshop met speculatieve kado’s van de toekomst. Deze store is ontstaan door onderzoek naar de toekomst van geloof, hoop en liefde. De meest basale en intieme, menselijke en zingevende onderwerpen.

Ali Chari Next Gen
Next Gen

De nieuwe generatie is de toekomst. Heb jij een vraag die je aan de volgende generaties wilt stellen? Er staat een exclusieve club voor je klaar.

Wil je weten of jouw product, dienst, campagne, of idee aanslaat bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar, dan kun je jouw vraag stellen aan Next Gen, het adviespanel van Buro Zorro bestaande uit jonge toekomstdenkers. Studenten, ontwerpers, trendwatchers en young professionals zijn jouw future voices. Het zijn jonge denkers, die kunnen reflecteren op en meedenken met concepten en vragen van het bedrijfsleven. Elke vraag wordt op maat beantwoord, online, in zoom, in fysieke sessie of dmv een vragenlijst.

Stel je vraag of vraag informatie aan.

Dura Vermeer
Club Zorro

Professionals in media, design, trend en fotografie

Buro Zorro werkt met een vaste club professionals samen in media, design, fotografie en trendonderzoek om voor elke opdrachtgever custom made het beste resultaat te boeken. Wij houden van nieuw en gevestigd talent en bieden met deze site een podium en een applaus aan designer Sarah Meers, fotografe Monique Bröring en (web)designer raffine.