Pak je toekomst

Alcoholvrij genot

 

👋 De post-alcoholische samenleving.

Alcohol is diep verankerd in onze cultuur. Een lekker gerecht, even bijkletsen op een terras of een gezellige borrel; daar hoort een drankje bij. Maar dit lijkt langzaam te veranderen. Steeds meer mensen lijken bewust te worden van de impact van alcohol op hun leefstijl en minderen of stoppen met drank – ook na Dry January. Bestaande en nieuwe merken ontwikkelen alcoholvrije producten en alcoholvervangers, en deze worden alsmaar populairder. Zouden we richting een post-alcoholische samenleving gaan? Hoe zou dit eruit zien? Welke nieuwe dranken zien we in deze toekomst?


🍷Studio Null: Alcoholvrije wijn.

Uit het onderzoek wat Studio Null liet uitvoeren onder wijnliefhebbers bleek dat ongeveer twee derde dezelfde hoeveelheid geld (of zelfs meer) zouden uitgeven aan een top kwaliteit non-alcoholisch alternatief. Omdat dit iets is wat ze misten in de markt, ontwikkelden ze een drietal alcoholvrije wijnen met de smaak en complexiteit waar een wijnliefhebber naar op zoek is. Om dit te bereiken bereiden ze op traditionele wijze een volalcoholische wijn die ze destilleren om het alcoholgehalte te verwijderen. Vervolgens passen ze de wijnen aan om de juiste zuurgraad en balans te bereiken voor de beste drinkervaring. De Sparkling Rosé, Blanc Burgunder en Prickly Red bieden het eenvoudige genot van een goed glas wijn met slechts 20 tot 25 calorieën en natuurlijk zonder alcohol.

 🍾 Lees Roes: alcohol(vrij), genot en geluk. Jeanneke ging vanuit haar eigen hunkering naar roes op onderzoek: waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? Hoe werkt genot en waarom zijn we er allemaal naar op zoek? Bestel Roes hier en lees haar persoonlijke verhaal en onderzoek.

Alcohol vrij wijn trends innovatie

“Zouden we richting een post-alcoholische samenleving gaan?”