Pak je toekomst

6x zomertrends

Dit zijn de trends van deze zomer

Het is vandaag de eerste dag van de zomer! 21 juni geeft een warm gevoel van belofte, met park-picknicks en vakantiekriebels. Maar het is ook voer voor een klimaatdepressie, met berichtgeving over bosbranden en overstromingen. De zomer: het seizoen met twee gezichten. We zetten een aantal trendsignalen voor je op een rij voor deze zomer. Verfrissend en verrassend. Dit zijn de zomertrends van 2023.

No-Wash Movement trendsignaal, trendinnovatie

Zomertrend 1: Sun bath; de antiwas-beweging

Je kleding zonnebaden voor een frisse, duurzame reiniging. Laat de kracht van de zon bacteriën doden en ongewenste geurtjes verminderen, terwijl je bijdraagt aan een beter milieu. Het blijkt namelijk dat de UV-straling van de zon een natuurlijke antibacteriële werking heeft. Dit innovatieve alternatief biedt niet alleen een duurzamere benadering van kledingonderhoud, maar kan ook de levensduur van denim verlengen. 

Zomertrend 2: Summer in the city: vergroening

Het kwik loopt op in de stad, resulterend in: hittestress. Door groen te integreren in stedelijke gebieden, kunnen de negatieve effecten van hittegolven verminderd worden. Bomen en planten fungeren als natuurlijke airconditioners en zorgen voor verkoeling in de stad. Ze helpen ook bij het vasthouden van regenwater, waardoor het risico op overstromingen wordt verminderd.  

Groene Steden trendsignaal, trendinnovatie
Anti-Muggen Textiel trendinnovatie, trendsignaal

Zomertrend 3: Muggen-werende stof

Irritatie nummer 1 in de zomer: muggen. Ze brengen jeuk, gezoem en ziekte. Maar.. daar is nu een oplossing voor. Muggenwerende stof blokkeert muggenbeten en beschermt je tegen door muggen overgebrachte ziekten. Het lijkt op gewoon textiel, maar door de unieke breisteek met een geometrische structuur komt de mug er niet doorheen.

Zomertrend 4: Zwoele zomer: liefde in de lucht 

De toekomst van de liefde is te vinden in de nieuwe generatie daters: Gen Z. Tinder publiceerde onlangs het future of dating-rapport waaruit blijkt dat Gen Z lang bestaande opvattingen over seksualiteit, gender, etniciteit, cultuur en geografische beperkingen uitdaagt. Polyamorie, monogamie en de opkomst van ‘situationships’ hebben allemaal terecht de aandacht getrokken. Een oprechte revolutie in het daten, gedreven door authenticiteit en inclusiviteit.

PlantWave, trendsignaal, trendinnovatie
Hardt Hyperloop, trendsignaal, trendinnovatie

Zomertrend 5: Duurzaam vliegen

Zelf lijden we aan vliegschaamte, maar nog niet genoeg om helemaal niet meer te reizen. En dus kijken we vol verwachting naar de branche. Met welke oplossingen komen zij? Boeing werkt aan de ontwikkeling van een nieuw vliegtuig met een uniek ontwerp: vleugels op het dak van het toestel. Deze vernieuwende constructie zorgt voor minder luchtweerstand en vermindert het brandstofverbruik. Het doel van dit toestel is om de CO2-uitstoot te verminderen, waardoor Boeing verwacht tot wel 30% minder brandstof te gebruiken.

Zomertrend 6: Mensen-uitlaatservice

Wil je mentaal uitgerust de zomer in (wie wil dat nou niet) boek een sessie met people walker Chuck McCarthy: een uitlaatservice voor mensen. Heb je zorgen over jezelf, de wereld, het klimaat, je werk, wandel en praat met Chuck!

The people walker, trendsignaal, trendinnovatie

De zomer is een seizoen van reflectie, van bijtanken en opladen. Wil je deze zomer vanuit je luie stoel geinspireerd  worden? Check hier het lidmaatschap van onze trenddatabase met een dagelijkse dosis inspiratie. 

Ga jij je laten inspireren door deze zomertrends? 

Meer inspiratie of zelf leren trendwatchen? 

Wil je de 6 zomertrends van hierboven volledig lezen? Wil je meer trendsignalen over de zomer ontvangen? Of ben je geïnteresseerd in andere uitdagingen en veranderingen? Trendwatchen volgens de methode van Buro Zorro begint altijd met een flinke dosis inspiratie. Daarom gaan onze eigen Zorro’s dagelijks op zoek naar bijzondere, belangrijke of spraakmakende innovaties en ontwikkelingen

Volg één van onze trainingen en ontvang exclusieve toegang tot de Zorro Trenddatabase. Zo blijf je dagelijks op de hoogte van de laatste trendsignalen.

  • Leer zelf trends te vinden en te zien

Volg de eendaagse cursus trendwatching: ‘Trendwatcher in a day’. Leer kijken als een trendwatcher. + toegang trenddatabase

  • Leer zelf trends te onderzoeken

Schrijf je in voor de trend tweedaagse en leer naast trends vinden en zien ook het duiden van trends. Leer denken als een trendonderzoeker. + toegang trenddatabase

  • Leer zelf trends te implementeren

Doe de volledige cursus trendwatching en wordt dé trendwatcher op jouw vakgebied. Implementeer trends al een trendexpert. + toegang trenddatabase

“Buro Zorro leert professionals om met behulp van trendwatching en toekomstonderzoek trendsignalen te zien en herkennen. ”