Pak je toekomst

Een revolutionaire gel die alcohol afbreekt nog voordat die in je bloed komt.

Gisteren sprak ik (Jeanneke) met Mascha de Jong-Kramer van de Telegraaf naar aanleiding van deze publicatie. Onderzoekers van ETH Zürich, het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie, hebben een gel ontwikkeld die alcohol afbreekt in het maag-darmkanaal, nog voordat die in het bloed komt. De tests zijn vooralsnog uitgevoerd op muizen, maar blijken veelbelovend. De onderzoeksleider Raffaele Mezzenga zegt in de digitale krant: “Onze technologie zou een nieuwe oplossing kunnen bieden voor het wereldwijde probleem van alcoholmisbruik.”

De gel moet in de toekomst namelijk de schadelijke en bedwelmende effecten van alcohol bij mensen verminderen. De negatieve effecten van alcohol drinken zouden zo sterk verminderd worden, denk aan schade aan de lever, darmen, maar denk ook aan de schadelijke effecten op de maatschappij, met kosten die gepaard gaan met alcoholconsumptie. Denk aan de kosten voor ziekenhuisopnames, verkeersongelukken en geweldincidenten die gepaard gaan met alcohol.

Maar nu komt ie. Voor wie zou deze gel op de markt komen?

🍷 Stel je houdt van een goed glas wijn, van de smaak, van de wijn spijs combinatie. En na je glas, draai je de kurk weer in de fles. Heb je dan deze gel nodig?

😋 Stel je bent een door-drinker, je vindt het lastig om mate te houden. Is de gel dan een uitkomst voor binge-drinken? Mwa….

🤕 Of is het voor de problematische drinker, die hulp nodig heeft, zelf niet kan stoppen, maar die zo minder gezondheidsschade oploopt?

Ik blijf hier maar over doordenken. Is het net zoets als suikervrij snoep op vetvrije chips? Wat vinden jullie? Of zien jullie een andere toepassing, die ik nu over het hoofd zie? Laat het hier weten.

Kom meer te weten over dit trendsignaal en ontdek nog veel meer trendsignalen in onze database.

Alcohol afbrekende gel