Pak je toekomst

Grip op de toekomst: zo leer je toekomstdenken

 

Dé vaardigheid van de toekomst? Toekomstdenken

Vraag een willekeurig persoon op straat om 2022 te omschrijven met een aantal woorden; de term crisis zal zeker voorbijkomen. Of het nu de stikstof-, landbouw-, klimaat – of energiecrisis is, of corona, arbeidskrapte, oorlog of ongelijkheid. Een woord wat hier vlak na genoemd zal worden, is onzekerheid. Onzeker of je verder kunt ondernemen als veeteelthouder, als bakker of als horeca-ondernemer. Onzekerheid of je je rekeningen kunt betalen. Onzeker over hoe morgen er uit zal gaan zien, hoe Nederland, Europa en simpelweg jouw eigen leven er over 5 jaar uit ziet.

Zo leer je toekomstdenken

Alhoewel deze grote, complexe vraagstukken geen makkelijke oplossingen kennen, is er wel een vaardigheid die je om leert gaan met deze onzekerheden: toekomstdenken. Eigenlijk toekomsten-denken. Want er is niet één toekomst. Dé toekomst bestaat niet. Er bestaan mogelijke toekomsten, (on)wenselijke, aannemelijke en waarschijnlijke toekomsten. Naast de dingen die je wel weet, moet je ruimte inbouwen voor de dingen die je niet weet. In je hoofd, in je hart, in je handelen en in je scenario’s. De toekomst is niet een vastgevroren, onbeweeglijke ijsplaat, maar een golvende oceaan, vol leven, beweging, stromen, tegenstromen en onderstromen. Onzekere factoren bepalen mee welke kant we opgaan.

Maak jouw organisatie toekomstbestendig

Buro Zorro leert professionals om met behulp van trendwatching en toekomstonderzoek trendsignalen te zien, patronen en stromen te herkennen en behoeftes te ontdekken om zo een juiste koers te bepalen. Wij trainen directies, teams en individuele professionals om deze toekomstgerichte skills zelf te leren en toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden. Een vaardigheid die, zeker in de onzekere tijden van vandaag, voor veel duidelijkheid en houvast kan zorgen. Om scenario’s in kaart te brengen, rekening te houden met (on)zekerheden en zo bewust toekomstrichtingen te kiezen. Zo krijg je grip op de toekomst en ben je in staat het verschil te maken. Wij leren jou toekomstdenken.

Krijg grip op je toekomst

Bij Buro Zorro leren we je graag toekomstgericht te ondernemen. We leren je om met behulp van trendonderzoek en trendwatching de juiste koers te bepalen voor je bedrijf. Wij onthullen in diverse trainingen de geheimen van het trendwatch-vak, zodat jij en jouw collega’s zelf de voordelen kunnen ervaren van deze waardevolle skills. Dit doen wij in trainingen van één dag, twee dagen of een traject van enkele maanden. Vanaf nu kun je de trends leren zien, begrijpen en toepassen in je bedrijf in drie trainingen: Trendwatcher in a day, de Trend Tweedaagse of een traject van enkele maanden Trendexpert at work.

“Buro Zorro leert professionals om met behulp van trendwatching en toekomstonderzoek trendsignalen te zien en herkennen. ”