Pak je toekomst

Trends vol toekomst- en handelingsperspectief

 

Het seizoen van vallende bladeren en donkere dagen biedt ook licht en hoop. In dit artikel delen we trends die je zin in het najaar geven.

pexels-anna-shvets-6250859

In de herfst van je leven?

HET VERDWIJNEN VAN MIDDLE AGE

Uit onderzoek blijkt dat steeds minder mensen zichzelf van middelbare leeftijd beschouwen, doordat we steeds ouder worden, langer doorwerken en onze levensfasen anders inrichten.

Geen grijze auto’s meer

TEGEN DEPRESSIE

Fiat heeft afstand genomen van de standaard grijze autokleur. Deze stunt is Fiat’s belofte voor meer levendigheid op de weg, een teken van diversiteit en vrolijkheid in hun toekomstige autolijnen.

Geen grijze auto's meer trendsignaal innovatie
pexels-ion-ceban-ionelceban-3796761

Eet geen dierendag 

EEN BEWUSTE KEUZE OP 4 OKTOBER

Eén dag zonder vlees, een moment om bewust te reflecteren op onze voedselkeuzes. Dit idee is de kern van Eet geen dierendag op 4 oktober.

Humuseren

TERUG NAAR DE NATUUR

Kunnen we straks naast begraven en cremeren ook kiezen voor veraarden? Humuseren of veraarden biedt een manier om onze lichamen terug te geven aan de natuur.

pexels-angela-roma-7479909 (1)
pexels-marek-piwnicki-13695325 (1)

Paddestoelen 

IN DE BOARDROOM

Psychedelica inzetten als middel om creativiteit en productiviteit op kantoor te stimuleren? Wellicht een ver van je bed show, maar voor anderen een realiteit op de werkvloer.

Rewilding

DE NATUUR HAAR GANG LATEN GAAN

Rewilding is een progressieve benadering van natuurbescherming. Herwildering kan variëren van het herintroduceren van inheemse soorten tot het opnieuw laten meanderen van rivieren.

pexels-karolina-grabowska-4497731-min
Meer inspiratie of zelf leren trendwatchen? 

Wil je de 6 zomertrends van hierboven volledig lezen? Wil je meer trendsignalen over de zomer ontvangen? Of ben je geïnteresseerd in andere uitdagingen en veranderingen? Trendwatchen volgens de methode van Buro Zorro begint altijd met een flinke dosis inspiratie. Daarom gaan onze eigen Zorro’s dagelijks op zoek naar bijzondere, belangrijke of spraakmakende innovaties en ontwikkelingen

Volg één van onze trainingen en ontvang exclusieve toegang tot de Zorro Trenddatabase. Zo blijf je dagelijks op de hoogte van de laatste trendsignalen.

👀 Leer zelf trends te vinden en te zien

Volg de eendaagse cursus trendwatching: ‘Trendwatcher in a day’. Leer kijken als een trendwatcher. + toegang trenddatabase

🔍 Leer zelf trends te onderzoeken

Schrijf je in voor de trend tweedaagse en leer naast trends vinden en zien ook het duiden van trends. Leer denken als een trendonderzoeker. + toegang trenddatabase

📈 Leer zelf trends te implementeren

Doe de volledige cursus trendwatching en wordt dé trendwatcher op jouw vakgebied. Implementeer trends al een trendexpert. + toegang trenddatabase

“Buro Zorro leert professionals om met behulp van trendwatching en toekomstonderzoek trendsignalen te zien en herkennen. ”