Pak je toekomst

Dit zijn zes trends in 2024

 

Trends laten zich niet vangen in een afgebakend jaar. Maar.. de trend signalen in onze database wijzen wel de weg!

We hebben met het team van Buro Zorro een mooie selectie voor 2024 voor je op een rij gezet. Ga geïnspireerd het nieuwe jaar in, met een greep uit de trends van 2024.

Trend Binaire Bullshit

TREND 1:

Binaire Bullshit

Arm of rijk, goed of slecht, wit of zwart, rechts of links. Binair denken zit in ons bloed. Het zorgt er namelijk voor dat we makkelijk kunnen bepalen waar we bij horen, wie we zijn, wat we vinden. Maar: we zijn het zat! 2024 is het jaar waarin binair denken bullshit wordt.

TREND 2:

Effectivi-tijd?

De aandachtseconomie houdt ons in de greep, met media en technologie als onze cipiers. We hebben massaal last van tijdsarmoede. In 2024 kapen we de tijd terug van onze apparaten. Het begin van het einde van effectivi-tijd.

Trend Effectivi-tijd
Trend Veilig Verlangen

TREND 3:

Veilig Verlangen

Niet vapen, of drinken en zelfs speciale kinderstoelen om zitverslaving te voorkomen. Het lijkt alsof we alles wat ook maar een klein beetje gevaarlijk is, preventief willen elimineren. We verlangen naar veiligheid en comfort in 2024.

TREND 4:

Kosmische Connectie

De mens als ruler van de world? Dat is in 2024 een achterhaald idee. Onze bewustwording en waardering voor de verbondenheid met de natuur en het universum groeit. We zien dat mensen zich niet alleen bewuster worden van deze connectie, maar ook zoeken naar manieren om zintuigelijk de verbondenheid van het bestaan te ervaren.

Trend Kosmische Connectie
Trend Coping Cultuur

TREND 5:

Coping Cultuur

Instant troost voor iedereen. Het is niet gek dat we proberen te ontsnappen aan dagelijkse stress en onzekerheid, oorlogen en giftige meningen. Pleisters plakken doe je zo het komende jaar..

TREND 6:

Het solidaire ik

In 2024 leven we in het spanningsveld tussen ik en wij. Het individualisme, waar we al decennia in geoefend zijn, schudden we niet zomaar van ons af, en dus proberen we solidair te zijn, maar dat begint wel bij: mij.

Trend Het Solidaire Ik
Hoe zet je deze trends van 2024 in voor je bedrijf en voor jezelf?

Wil je ontdekken hoe je deze trends in jouw bedrijf of organisatie kunt integreren en zo toekomstbestendig kunt worden? Onze trendtrainingen bieden de mogelijkheid om niet alleen trends te herkennen, maar ook om er effectief op in te spelen. Zo kun je ze direct toepassen in de plannen en strategieën van jouw bedrijf.

Start met toekomstgericht ondernemen. Leer trends signaleren en implementeren. Volg een van onze trendwatch-trainingen.

“Buro Zorro leert professionals om met behulp van trendwatching en toekomstonderzoek trendsignalen te zien en herkennen. ”