Ik wil mijn intuïtie én gevoel voor urgentie handen en voeten geven

… dat is wat Ryanne Rustenburg zei toen ze contact zocht met Buro Zorro. Er zijn zoveel trends en ontwikkelingen om ons heen, hoe kan ze deze vertalen voor de scholen waar ze voor en mee werkt? En welke trends zijn relevant?

Wij gingen in gesprek met Ryanne Rustenburg, Programmamanager Digitalisering & Technologie bij Groenpact en Vonk.

Ryanne Rustenburg volgt bij Buro Zorro het Trendexpert at work traject, waarin wij haar leren te implementeren als een trendexpert. In 4 trainingsdagen, verspreid over een periode van 4  maanden tijd, leert ze hoe ze relevante trends signaleert, begrijpt én implementeert in haar werk. Haar rol is hiermee erg belangrijk en waardevol geworden: ze heeft nu de inzichten en kennis in pacht om collega’s te voorzien van waardevolle informatie voor de toekomst. Ze is nu wendbaarder. Weet kansen te creëren. Risico’s te beperken. En succes te vergroten.

Lees hier hoe Ryanne het heeft ervaren. ↓

Ryanne Rustenburg
Met trendwatching weet je welke trends en ontwikkelingen relevant zijn

“Sensoren, robotica, AI, data science; technologie & digitalisering; geen sector die er niet mee te maken heeft en in bijna elk artikel dat ik lees, of podcast die ik luister komt dat voorbij. Ook binnen de domeinen Agri, Food, Natuur & Leefomgeving onderwerpen die “hot” zijn. Natuurlijk, want die technologieën kunnen ons helpen om de uitdagingen van de klimaattransitie aan te kunnen. Maar wat betekent dit voor de kennis en vaardigheden die jongeren nodig hebben voor de toekomst? Welke trends en ontwikkelingen zijn relevant? Hoe zien toekomstige beroepen eruit? En zijn de onderwijsinstellingen eigenlijk wel in staat om deze toekomstig beroepsbeoefenaars voldoende vaardig te maken zodat zij de uitdagingen & transities die op hen af komen aan kunnen?”

Mijn eigen trendonderzoeksvraag staat centraal

“In het opleidingstraject tot trendexpert staat een persoonlijke onderzoeksvraag centraal waarmee ik mijn collega’s in het onderwijs, en de relevante partners om hen heen, wil inspireren tot vernieuwing. Hen inzicht geven in de trends en ontwikkelingen die relevant zijn & de urgentie voor innovatie in het onderwijs wil onderstrepen. Mijn trendonderzoek moet antwoord geven op de vraag; Welke trends en ontwikkelingen zijn relevant voor de groene sector en hoe kunnen onderwijsinstellingen hierop inspelen? Uiteindelijk resulteert mijn onderzoek, samen met de  deelvragen, in een presentatie – en het liefst ook al een aantal concrete tools – waarmee ik onderwijsinstellingen en onderwijscollega’s kan inspireren en inzicht en focus kan bieden. Buro Zorro begeleidt me in het traject Trendexpert at work om dit te realiseren.”

Ontdek meer ervaringen

Winkeleigenaresse Janine van het Huis van Middenmeer volgde ook het Trendexpert at Work traject. Ze onderzocht de toekomstbestendigheid van fysieke winkels. Door het traject veranderde Janine haar business concept volledig. Lees haar verhaal hier.

Wil jij net als Ryanne ook leren implementeren als een trendexpert? Boek dan onze training 'Trendexpert at work'.