Healthy Homes

BUILDING CAMPUS

De Building Campus is een innovatiehub van de Scholtens Groep waar we verbinding en creatie in de bouwbranche nastreven en innovaties testen. Al enige tijd zijn we bezig met het ultieme concept voor de gezonde woning.

Read more? Click on the dots

Trendonderzoek / Trendpresentatie / Trendworkshop

Bijna dagelijks worden we uitgedaagd door nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Van een vergrijzende samenleving tot wearables en slimme woningen, van zelfhelend beton tot VR experiences. Dit biedt legio kansen voor een gezondere, comfortabelere en leukere leefomgeving.

De gezonde woning gaat verder dan luchtkwaliteit, duurzaamheid en hardware. Wat betekent onze zoektocht naar het eeuwige leven bijvoorbeeld? Hoe draagt onze woning bij aan misschien wel 100 jaar of ouder worden? En wat betekent de digitale connectiviteit die we van achter ons scherm betreden tegenover de tendens dat eenzaamheid 1 van de grootste killers van onze tijd is? Speelt ons sociale leven zich in ons huis af? En welke relaties gaan we  in de toekomst aan, met mensen, virtual friends en robotminnaars en hoe verandert dat de invulling van ons huis? De presentatie kijkt net iets verder en inspireert om samen tot concepten te komen voor de toekomst en breder te kijken dan wonen en bouwen alleen.

www.scholtens.eu