Hét buro voor de toekomst
In the media
Buro Zorro verschijnt regelmatig in de media over trends, trendwatching en toekomstvisies. Meer weten over de mogelijkheden voor een mediasamenwerking? Neem contact met ons op.
- All
- Hear
- Read
- See
Niets lekkerder dan (af en toe) ontsnappen aan wereld door onszelf te verdoven met het een of ander. Maar hoe doe je dat verantwoord? Jeanneke Scholtens, auteur van het boek ‘Roes’, legt uit: ‘Het draait allemaal om balans tussen hunkering en genot’.
Yanaika Zomer interviewde Jeanneke aan de keukentafel waar ze 2,5 jaar geleden het vijfde glas van die avond dronk, haar laatste. Stoppen met drinken was de aanleiding om een onderzoek te starten naar Roes, naar mateloosheid, naar ontsnapping en ontspanning.
Een uitgebreid interview over Roes in De Morgen. 'Het is essentieel om roes te vinden met elkaar': onderzoeker over de hunkering naar drank, seks, sport en liefde. Jonas Mortier las het boek en vroeg Jeanneke Scholtens het hemd van het lijf.
Zou jij willen weten hoe je toekomst eruit ziet? Steeds meer mensen leggen tarotkaarten of verdiepen zich in astrologie en numerologie. Waar komt die fascinatie voor de toekomst vandaan?
Voor Dry January is er al een sneak preview van het nieuwe boek van Jeanneke Scholtens ‘Roes’ gegeven in Nouveau. Roes verschijnt 28 februari.
2020-2021 zijn niet de meest positieve jaren geweest. Maar natuurlijk zijn er silver linings. Libelle ging op zoek naar de draadjes waar we ons aan vast kunnen houden. Leuke en bijzondere dingen die ons te wachten staan in 2022.
Sex to the future! Robots, bodyhacking en teledildonica: technologische gezien is er een hoop mogelijk, maar willen we dat wel?
Bij het uitluiden van het oude en verwelkomen van een kakelvers nieuw jaar duiken de hot-or-notlijstjes weer op. Kim Timmer werd geïnterviewd door PromZ Magazine over dé retailtrends van 2022.
Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker met een fikse verslavingsgevoeligheid, besluit zichzelf als studieobject te gebruiken in haar nieuwste onderzoek naar genot.
Bij Buro Zorro denken we dagelijks na over de toekomst van mensen, merken en bedrijven. Meestal in opdracht. Maar vaak ook vrij. En daar komen leuke projecten uit voort waar ik trots op ben.
Toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens ziet kansen voor een kerk die inspeelt op trends als behoefte aan zingeving, empathie, nieuwe rituelen en een verlangen naar genot en gemeenschapszin. En waarom niet ook samen Harry Potter lezen in de kerk?
"Een (seks)robot klinkt nu misschien gek, maar zo dachten we een tijd geleden ook over de vibrator." Technologie ontwikkelt zich ook op ons meest intieme plek: ons seksleven.
In deze podcast spreekt Annick van Rinsum met Jeanneke Scholtens. Ze hebben het over haar nieuwe boek Roes waarin zij openhartig over haar eigen verslavingsgevoeligheid op onderzoek uitgaat over de rol van roes in haar leven en voor ons als mens in het algemeen.
Jeanneke Scholtens uit Wognum stopte twee jaar geleden met wijn drinken, omdat ze merkte dat ze er veel teveel mee bezig was in haar hoofd. Over haar ervaringen schreef ze het boek Roes, een verslavende zoektocht naar genot.
Zoenen of handen schudden met buren en collega’s om elkaar het beste te wensen voor 2021 zit er niet in. Er zijn mensen die er blij om zijn en hopen dat dit een nieuwe traditie wordt.
Miriam Groenen-Ruis, één van de Teachers in Residence van de Radboud universiteit doet onderzoek naar de diversiteit en het belang van alumni in de maatschappij en hoe zij succes behalen binnen het terrein van geesteswetenschappen.
Over ongeveer een jaar lees je waar ik me al tijden druk om maak, en wie weet jij ook. Waar haal je in godsnaam genot vandaan als eigenlijk niks meer mag? Van je moeder niet, de overheid doet een duit in het zakje met de mondkapjes-wetgeving en vlak jezelf niet uit met je stappenteller en mindfullness app.
Seks met een robot of via virtual reality een potje rampetampen met Brad Pitt – of nog beter: Regé-Jean Page – dankzij technologie liggen al onze seksuele fantasieën en driften letterlijk binnen handbereik.
De Alternatieve Nachtmis biedt hoop en entertainment voor hen die opzien tegen de kerstsleur.
Onderzoeker Jeanneke Scholtens stort zich dagelijks op de toekomst, maar ontdekte gaandeweg de waarde van iets dat al eeuwen meegaat. De kracht van rituelen, ook in haar gezin.
'Holy Fuck! Trendwatcher Jeanneke Scholtens vertelt ons hoe de toekomst van seks eruit ziet.' Met deze titel staat sinds afgelopen 29 november het radio interview met Haarlem105 online.
Het is de meest besproken zonde van allemaal, waar we tegelijkertijd het meest krampachtig mee omgaan: lust. In deze podcast spreekt presentator Karin Bruers; Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor over Holy Fuck en de toekomst van seks.
Jeanneke Scholtens spreekt met Maurice Seleky over de toekomst van seks, het vervagen van gendergrenzen en de overeenkomsten tussen de arbeidsmarkt en ons liefdesleven.
Over de taboeonderwerpen seks, de kerk, de dood en genot. Over kwetsbaarheid en wanneer je wel en niet praat over jezelf. Over haar boek Holy Fuck en de toekomst van seks. Over leven in de toekomst, in het verleden en het heden. En over nog veel meer. Met als rode draad: hoop, geloof en liefde.
Jeanneke Scholtens: "technologie zal onze menselijke intimiteit vervangen."
In de Flow van deze maand gaat journalist Hagar Jobse op onderzoek. Hoe komt het dat je gelukkig wordt van iets nieuws leren en zijn we dat niet een beetje verleerd?
Toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens ziet kansen voor een kerk die inspeelt op trends als behoefte aan zingeving, empathie, nieuwe rituelen en een verlangen naar genot en gemeenschapszin.
Hoe Jeanneke Scholtens ruimte maakt door de toekomst bespreekbaar te maken. Een artikel in de sectie Happyplaces stories op Medium.com, geschreven en gefotografeerd door Marcel Kampman.
Trendwatchers Mabel Nummerdor en Jeanneke Scholtens onderzochten in hun boek ‘Holy Fuck’ de toekomst van seks en duiken nu voor ons in de Brabantse cijfers. Ze geven een inkijkje in wat Lust, in haar breedste zin, betekent voor ons’ Brabantse toekomst.
Gezellig in de Telegraaf vandaag, op de borrelafdeling. De mooie lunch bij Restaurant Merlet ter ere van de zakenvrouw van het jaar Mirelle Kaptein.
Jeanneke en Mabel zitten aan tafel bij Art Rooijakkers en Gert Verhulst op een zwoele zomeravond om te praten over seks en de toekomst van onze kinderen.
Vandaag gaan we samen met kerken, gemeenten, provincie, instellingen en dus mensen in gesprek over de toekomst van religieus erfgoed in Noord Holland. ’Een kerk is een baken, een ankerpunt’.
Het interview in Schrijven magazine met auteurs en onderzoekers Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor was een fijne manier om het proces van idee tot designbaby (Het boek Holy Fck dan welteverstaan) te herleven en stil te staan en te genieten van de route, die hoogte-en dieptepunten kende.
Onze leeftijd rekken, organen vervangen, en pillen slikken voor een eeuwig bestaan. Het leven wordt steeds maakbaarder en daarmee de dood ook. Alles is maakbaar, van IVF tot 3D geprinte organen, van nanotechnologie tot de nieuwste medicijnen.
De coronacrisis heeft de wereld nu al maanden in zijn greep en ook de komende tijd zal het virus ons leven beheersen. Wat leren we van zo'n periode en wat nemen we mee uit de crisis naar het post-coronatijdperk?
Welke rol kan technologie spelen bij het vergroten van intimiteit? Zou je dat willen: dat je een orgasme kon krijgen door alleen je brein te stimuleren? Dat je met een armbandje op afstand even je geliefde kunt strelen?
Holy Bible in het ene nachtkastje, Holy Fuck in het andere op Valentijnsdag was het idee. Maar toen sliepen er meer kinderen dan stellen..
Pre-coronavirus sprak Scholtens met Happinez over consumentenbehoeften en veranderende waarden. Wat zijn die in een stroomversnelling geraakt.
In het prachtige blad AndSee van Chantal Janzen schreef Kimberly Palmaccio het artikel: ‘Sorry schatje, ik heb het te druk.’ Jeanneke werd geïnterviewd als toekomstonderzoeker en schrijver van Holy Fuck.
Jeanneke Scholtens schreef een opiniestuk over onze veranderende doodscultuur door het corona-virus. Geliefden staan achter glas. De dood is altijd al eenzaam geweest, maar nu zelfs geïsoleerd.
De Technoloog nodigde Jeanneke Scholtens om over de dood te praten. Voordat we dood gaan, willen we echter eerst ons leven verlengen.
Zaterdag 5 oktober waren Jeanneke en Kim als gast bij spijkers met koppen van BNN/VARA aanwezig . Dolf Jansen en Felix Meurs vroegen hen het hemd van het lijf. Het leek wel een deathcafe in cafe Florin!
Luister hier de podcast van Jeanneke Scholtens en Kim Timmer over de toekomst van de dood. Over levensverlenging en het eeuwige leven, de duurzame dood en death as a service. 30 minuten zingeving!
‘Het menu van de dood’, paginagroot in de Telegraaf. Koen Nederhof interviewde Kim en Jeanneke en schetst de vele smaken die er op het doodsmenu zijn bijgekomen.
De compleet uitvaartgids van Nederland uitvaart.nl licht De toekomst van de dood uit.