Books - Buro Zorro

De toekomst is fantastisch

Verschijnt 4 november 2024 bij Bot Uitgevers

“Leef in de toekomst, daar wordt het nu beter van”

Jeanneke Scholtens weet het zeker. Je kunt beter in de toekomst leven dan in het nu. En ze geeft je direct een handleiding hoe dit te doen. Want volgens haar word je als mens, als organisatie en als maatschappij van toekomstdenken gelukkiger, ruimdenkender, hoopvoller en actiegerichter.

Door op vier manieren toekomstdenken te oefenen: door tijdreizen, trendwatchen, lange termijn denken en ruim denken, krijg je als lezer een veel ruimer besef van de toekomst.

De toekomst is fantastisch is een hoopvol en praktisch boek vol perspectief, waarin toekomstdenken het middel is om kleine en grote vraagstukken aan te vliegen. Voor jouw persoonlijke leven met intieme momenten, beslissingen voor je bedrijfsvoering en grote maatschappelijke vraagstukken.

De toekomst is fantastisch

Hoop

Hoop. Geloven in de toekomst
Verschijningsdatum: juni 2024

“De dominee die trends spot en de toekomstonderzoeker die zin geeft.”

Al een aantal jaar stemmen dominee Tim Vreugdenhil en toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens hun trendradars op elkaar af. En nu, eindelijk, maken ze dan samen ook een boek. Over geloven in de toekomst. Over hoop.

“Zodra je over de toekomst nadenkt, raak je uit het veld geslagen door de grote krachten om je heen. Natuurlijk zie je verkiezingen op je af denderen met twee miljard mensen die naar de stembus gaan. Natuurlijk zie je de conflicten in het Midden-Oosten en Oekraïne. Krachten die van grote invloed zijn op de toekomst. Maar zie je ook een toekomst voor je waar je zelf aan wilt werken? Zie je een wensbeeld in de verte, iets waar je harder van gaat schrijven, zingen, vechten, roepen, denken, liefhebben? De toekomst is namelijk vooral, naast alle krachten buiten je macht: belofte. Het is een kracht die jou aanzet, het is brandstof in je tank, energie in je donder. Wij geloven dat we met andere ogen naar de wereld kunnen kijken. Dat we opnieuw kunnen geloven, dat we over kunnen gaan tot actie. Daar kan religie bij helpen, maar ook geschiedenis, filosofie, psychologie, economie, kunst en mooie tafelgesprekken. We zullen in dit boek over drie stappen schrijven: kijken, geloven en doen. En natuurlijk als rode draad: hopen. Hoop je mee?”

Hoop, geloven in de toekomst, verschijnt in juni bij KokBoekencentrum Uitgevers.

ROES

28 februari verscheen het nieuwste boek van Jeanneke: ROES – een verslavende zoektocht naar genot. Het boek is uitgegeven door BOT uitgeversBestel jouw exemplaar nu.

“De dag van de ommekeer was donderdag 23 mei, nu 2,5 jaar geleden. De dag dat ik stopte met drinken. Terwijl ik dacht vette zelfreflectie te hebben, sloeg ie me nu toch even keihard op mijn bek. Omdat ik niet de wijn dronk, maar de wijn mij. En dus stopte ik. Abrupt”.

Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker met een fikse verslavingsgevoeligheid, besluit zichzelf als studieobject te gebruiken in haar onderzoek naar genot. Wat volgt is Roes: een eerlijke, grappige en confronterende zoektocht. Want waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? Hoe werkt genot en waarom zijn we er allemaal naar op zoek? En waar moet ze nú haar shotje genot vandaan halen?

“Als Roes, het bijzondere, openhartige en leerzame boek van Jeanneke Scholtens, mij iets heeft laten inzien is het dat “genot” ons allen pijnlijk bij de ballen grijpt. Maar ook hoe we daar iets tegen kunnen doen.”

Ronald Giphart, Auteur

“Jeanneke laat op overtuigende wijze zien dat drank en genot prima los van elkaar kunnen bestaan. De hervonden verbinding met anderen en vooral met jezelf brengt een nieuwe roes; dit keer een blijvende.”

Erik Jan Harmens, Auteur Hallo muur, podcast Onverdoofd

“Een persoonlijk en tegelijkertijd universeel verhaal dat naar je hoofd stijgt.”

Erik Scherder, Hoogleraar neuropsychologie

Holy fuck

Op expeditie naar de toekomst van seks

Jeanneke Scholtens schreef samen met collega trendwatcher Mabel Nummerdor het boek Holy Fuck. Holy Fuck is uitgeroepen tot beste non fictie boek 2019 en heeft de Alice Indie prijs gewonnen.

We staan midden in de 21ste eeuw en zien op het gebied van seks enorm veel gebeuren: Japanse jongeren die kiezen voor het celibaat, de opkomst van VR seks die steeds minder van echt te onderscheiden zal zijn. En wat te denken van de designer baby? Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor nemen je in 7 stappen mee, want Holy Fuck, deze sekspeditie gaat over jouw toekomst en daar kun je je maar beter goed over laten voorlichten.

Holy Fuck