De toekomst van seksueel welzijn - Buro Zorro
De toekomst van seksueel welzijn

Hoe ziet de toekomst van seksueel welzijn eruit? Welke behoeften, veranderingen en nieuwe innovaties zien we de komende jaren? Zorro dook de toekomst in van de meest intieme delen van ons bestaan. We delen hier drie trends die gaan over opkomende behoeften rondom seksuele gezondheid en genot.

Personalized pleasure

🌡  Meten is weten. Waarom het erop gokken als je het zeker kunt weten? We zien steeds meer producten en diensten die zich richten op het leren kennen van je lichaam om genot, maar ook gezondheid, te optimaliseren. We zien tests, apps, toolkits en coaches die, al dan niet met behulp van technologie en data, op zoek gaan naar een aanpak die het beste bij jou en jouw lichaam past.

💡 Innovatie: biofeedback vibrator. Lioness is een seksueel wellnessbedrijf dat de eerste en enige biofeedback-vibrator heeft gebouwd die gegevens over jouw opwinding en orgasme onderzoekt. Gebruikers kunnen zo ontdekken wat seksueel het beste werkt en zien hoe elementen zoals voeding, stemming, slaap en medicijnen hun seksualiteit kunnen beïnvloeden.

Fem-care

👩‍⚕️Het vrouwelijk lichaam centraal. Zorg en verzorgingsproducten zijn jarenlang gebaseerd op de medische kennis over het mannelijk lichaam. Vrouwen werden simpelweg gezien als ‘kleine mannen’. Maar we zien daar nu langzaam verandering in komen. Zorg, producten en informatie worden steeds vaker speciaalontwikkeld voor de behoeften en het genot van de vrouw. Van hormonen en de cyclus tot de vulva; het unieke lichaam van de vrouw staat centraal.

💡 Innovatie: 360 cycle care. Rael verkoopt holistische verzorgingsproducten voor vrouwen in al hun fasen. Ze noemen het 360 cycle care. Ze geloven dat zorg voor vrouwen niet alleen gaat om de dagen dat je ongesteld bent. Het gaat om het dagelijks zorgen voor je lichaam – van gezicht tot vulva – de hele cyclus door. De producten focussen op ‘period care’, ‘skin care’, ‘vulva care’ en ‘body care’ en zijn gemaakt van natuurlijke en effectieve ingrediënten zodat je je hele cyclus goed voelt.

👂 Luistertip! Meer weten over (de toekomst van) de positie van de vrouw in de geneeskunde? Luister de podcast geen kleine man.

Taboo Free Sex Education

💦 Voorlichting voorbij voortplanting. Seksuele voorlichting is vaak erg klinisch en ongezellig, gericht op voortplanting, het oppassen voor soa’s en ongewenste zwangerschappen. Maar wie leert je eigenlijk hoe je kunt ontdekken wat je fijn vindt? Hoe je je grenzen aangeeft? En hoe je je eigen seksuele identiteit ontdekt? Uit een recent onderzoek van Rutgers (2020) blijkt dat leerlingen vinden dat de taboes rondom de voorlichting moeten verdwijnen. Het moet ook gaan over onderwerpen als identiteit, wensen en grenzen, sexting en plezier in seks. Deze jongeren zijn niet de enige met deze behoeften. We zien daarom nieuwe platforms opkomen die zich richten op taboevrije seksuele voorlichting voor jong en oud.

💡 Innovatie: leren van andermans verhalen. Seks leer je niet door uitleg te krijgen, maar door het te doen en ervaren. Maar er zijn zoveel verwachtingen, druk en misvattingen rondom seks, waardoor het moeilijk is zonder oordeel over deze ervaringn en lessen te praten. ’Learning by doing it’ brengt daar verandering in. Op dit platform vind je anonieme audiovisuele verhalen over seksuele ontmoetingen. De verhalen zijn gekoppeld aan verschillende thema’s zoals je grenzen aangeven, zelfvertrouwen, sociale normen, porno, communicatie, en self-care. Zo kan je als bezoeker op een toegankelijke manier leren over deze waardevolle lessen. Je kunt ook je eigen verhaal anoniem insturen om bij te dragen aan het gesprek.

Learning By Doing It
Benieuwd wat de toekomst van seks nog meer in petto heeft en wat jij hier met jouw merk of bedrijf mee zou kunnen? Of ben je benieuwd naar de toekomst van een ander thema? Neem contact op met Buro Zorro voor een onderzoek, presentatie of sessie op maat. 

More articles

De toekomst van seksueel welzijn
3 January 2022
Hoe ziet de toekomst van seksueel welzijn eruit? Welke behoeften, veranderingen en nieuwe innovaties zien we de komende jaren? Zorro dook de toekomst in van de meest intieme delen van ons be...
Intiem geluid
10 February 2021
Zou jij…. je Netflix verslaving terzijde schuiven om je over te geven aan de knisperende geluiden van ASMR? Stop je oordopjes zo diep mogelijk in je oren, ga lekker liggen en sluit je ogen.
De daad met draad
10 February 2021
Gelukzalig zet je je bril af. Mark was alles wat je hoopte. En dat orgasme! Het licht prikt aan je ogen. De sensoren van je pak zitten vastgezogen aan je huid. Je wringt je in een onhandige ...
Een shotje genot
10 February 2021
Zou jij…. genieten van een shotje neurostimulatie? Een directe brein boost om je een lekker gevoel te geven, om je te ontspannen of juist energie te geven. Nu we alcohol, koolhydraten en sig...
Leave a Comment