Hét buro voor de toekomst

Healthy homes

De gezonde woning gaat over de gezonde mens
Hoe draagt onze woning bij aan het feit dat we 100 jaar of ouder worden? En wat betekent de digitale connectiviteit die we van achter ons scherm betreden tegenover de tendens dat eenzaamheid 1 van de grootste killers van onze tijd is? Welke relaties gaan we in de toekomst aan, met mensen, virtual friends en robotminnaars en hoe verandert dat de invulling van ons huis?

De gezonde woning gaat veel verder dan luchtkwaliteit, duurzaamheid en hardware. Het gaat over het eeuwige leven, de queeste naar zingeving in technologische tijden, social connections, object affection, je huis als huisarts en veel meer. Een verhaal over software en hardware, de toekomst van wonen.

Door de bewustwording rondom gezondheid zien we de wens om wellness daar te brengen waar we de meeste tijd doorbrengen: thuis. Voor de meeste mensen is het huis de grootste investering die ze doen in een mensenleven, en dus is het logisch dat dit een investering in onze gezondheid zou moeten zijn.

gezonde woning
Healthy homes
Dura Vermeer
Healthy homes
90% van de wereld ademt lucht in die de luchtkwaliteit van WHO niet haalt 80 tot 90% van onze tijd brengen we binnen door.
In 2050 wonen 2,5 miljard meer mensen in de stad, 7 op de 10 mensen.
Wil je meer inzicht in de toekomst?
Toekomst van wonen

15

organisaties kregen deze presentatie al

30

trendcards in het healthy-homes trendspel

75

deelnemers deden een healthy-home workshop op maat