Hét buro voor de toekomst

Toekomst van de kerk

Lezing
Voor het eerst is het zover: Nederland telt meer ongelovigen dan gelovigen. Hoe ziet de kerk eruit in een veranderende samenleving, waar secularisatie en multireligieus naast elkaar bestaan? In tijden van nieuwe rituelen, nieuwe vormen van zingeving en de herbestemming van kerkgebouwen. Digitale kerken, legokerken en zelfs het vereren van spaghetti komt voorbij, om uiteindelijk de spannende vraag te beantwoorden: is er toekomst voor de kerk?

Ontstaan er nieuwe denkrichtingen en nieuwe manieren waarop mens en kerk zich aan elkaar verbinden? Deze trendpresentatie verbeeldt waardeverschuivingen aan de hand van de rijke beeldcultuur van deze tijd en biedt een inspirerend verhaal en toekomstperspectieven.

Het nieuwe kerken

Toekomst van de kerk
Tafelgenoten
Tafelgenoten

Onder het credo ‘Het nieuwe kerken’ en vanuit de zoektocht van Jeanneke Scholtens naar de Toekomst van de kerk, ontstond gaandeweg: www.tafel-genoten.nl.

Tafelgenoten is een manier om mensen bij elkaar te brengen. Zonder religieuze of politieke uitgangspunten trouwens, maar mét dialoog en oog voor je naasten.

Kerkenvisie

Jeanneke Scholtens geeft bij kerkbesturen lezingen en workshops over de toekomst van de kerk. Ze is betrokken bij De Kerkvernieuwers en neemt de taak van dagvoorzitter op zich, zoals bij de sessie over de kerkenvisie van Provincie Noord Holland. Daar gingen we  samen met kerken, gemeenten, provincie, in gesprek over de toekomst van religieus erfgoed in Noord Holland.

Kerkenvisie
toekomst van de kerk
JA, ik wil graag deze keynote boeken

    Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Lees onze Privacyverklaring.