Hét buro voor de toekomst
Niets lekkerder dan (af en toe) ontsnappen aan wereld door onszelf te verdoven met het een of ander. Maar hoe doe je dat verantwoord? Jeanneke Scholtens, auteur van het boek ‘Roes’, legt uit: ‘Het draait allemaal om balans tussen hunkering en genot’.
Een wijntje (of drie) om bij te komen van een intens drukke werkdag, even met een sigaret naar buiten om stoom af te blazen, helemaal los in het weekend: we hebben allemaal onze eigen manier om te ontsnappen aan de realiteit en te ontspannen. Auteur Jeanneke Scholtens hield wel van paar glazen wijn, maar stopte, toen ze doorhad dat de wijn controle over haar kreeg in plaats van andersom, resoluut met drinken. Dat is nu 2,5 jaar geleden. Ze ging op zoek naar een bevredigende vervanging, en dat resulteerde in het boek Roes. Geen zelfhulpboek, maar eerder een pleidooi voor de roes, en een zoektocht naar alternatieven. Wat zijn de manieren waarop wij dit genot beleven, en waarom snakken we er zo naar? Scholtens legt het uit.