Pak je toekomst

AI slaagt steeds vaker de “ik ben geen robot” test

 

🤖 The battle is on! Je kent het vast wel, je wilt iets bestellen op een website maar je moet eerst nog even bevestigen dat je geen robot bent zodat jouw bestelling geverifieerd kan worden. Dit zijn meestal makkelijke testjes die computersystemen niet kunnen oplossen, dachten we.

AI is inmiddels zo ver ontwikkeld dat in steeds meer gevallen het de technologie lukt om deze puzzels op te lossen. We zijn zelfs al op het punt gekomen dat AI de puzzels vaker goed maakt dan wij mensen. Waar wij tussen de 50-85% van de tijd accuraat zijn, zijn de robots dit 85%-100% procent. Ook zijn de robots sneller met antwoorden dan mensen. De testen zijn dus eigenlijk nutteloos geworden.

 

💡 Moet het niet helemaal anders? We zouden de testen moeilijker kunnen maken. Maar zouden ook kunnen kijken naar andere oplossingen. Rens van der Vorst vond het al een tijdje vreemd dat wij mensen moesten bewijzen dat we geen robots zijn. “Dat je aan een robot moet bewijzen dat je zelf geen robot bent. En dat een robot dat dan bevestigt…” stelt hij. Hoezo draaien we het niet om en mogen wij niet bewijzen dat we gewoon mensen zijn?

Met zijn CEPTCHA mag jij op een website met de grapjes bewijzen dat je gewoon een mens bent. De vragen zijn onzinnig, de antwoorden al helemaal. Grappig, hilarisch, flauw, vergezocht, op het randje: het is humor. En humor, zo stelt Van der Vorst, is nou net iets dat een robot niet heeft. En dat maakt deze tool daarmee dus ook menselijk. CEPTCHA is gratis te downloaden voor websites en verzameld daarnaast ook geen data van de gebruikers, erg verfrissend dus.

Bron: Ceptcha

AI slaagt steeds vaker de "ik ben geen robot" test, trendsignaal, trendinnovatie