PAL-V

 

🚗 Vliegen en rijden gecombineerd.

De PAL-V Liberty is de eerste commercieel verkrijgbare vliegende auto. Deze Nederlandse uitvinding combineert de voordelen van een auto en een gyrocopter, wat zorgt voor unieke mobiliteitsmogelijkheden. De PAL-V Liberty kan op de weg rijden zoals een normale auto, maar kan ook opstijgen en vliegen. Dit maakt het mogelijk om snel en flexibel van A naar B te reizen, zonder vast te zitten in verkeersopstoppingen. Vier jaar geleden werd het model goedgekeurd voor weggebruik.
Naast de verkoop van de vliegende auto’s, werkt PAL-V aan het verbreden van zijn horizon met verkooppunten in München en Londen, en plannen voor verdere uitbreiding. Het bedrijf biedt ook onderhoud en vliegles aan, aangezien je niet zomaar met een B-rijbewijs mag vliegen. De prijzen beginnen bij 299.000 euro, met een limited edition vanaf 499.000 euro. Onlangs ontving PAL-V een grote bestelling van een bedrijf uit Dubai voor meer dan 100 vliegende auto's.

🌍 Toekomst van transport.

Dit signaal toont aan dat de vraag naar flexibiliteit en snelheid in mobiliteit toeneemt, vooral in dichtbevolkte en stedelijke gebieden waar verkeersproblemen dagelijkse realiteit zijn. Daarnaast benadrukt het de voortdurende zoektocht naar efficiëntere en duurzamere vervoersmiddelen. Bedrijven en overheden zullen hierop moeten anticiperen door infrastructuur aan te passen en regelgeving te ontwikkelen die het gebruik van vliegende auto's mogelijk maakt. De PAL-V Liberty kan zo een voorloper zijn in een nieuwe mobiliteitstransitie.

PAL-V.jpg