Pak je toekomst

Albert Heijn vergroot het assortiment van snelle maaltijden

 

🥗 Snel maar ook gezond. Albert Heijn heeft een nieuw klantonderzoek uitgevoerd waaruit naar voren kwam dat er meer vraag is naar snelle, gezonde en lekkere maaltijden. Dat de maatschappij vaak op zoek is naar gemak, is niets nieuws. Nederlanders vinden het maar al te fijn als ze weinig tijd hoeven te steken in een maaltijd als ze er deze tijd niet voor hebben. Bijvoorbeeld na een lange werkdag. Albert Heijn speelt hierop in met een uitbreiding van het assortiment tot 288 gerechten die in een handomdraai op tafel staan. Van vers pakketten tot volledig vers klaargemaakte maaltijden, voor een persoon en voor het hele gezin. Zoals een Tray Bake kip Provençaals of Indiaase Curry Madras. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt een snelle, gevarieerde en gezonde gerechten op tafel te zetten. Daarnaast is het mogelijk om in de AH app een heel weekmenu te laten samenstellen en deze ingrediënten thuis te laten afleveren.

🏃🏽De maatschappij die steeds sneller gaat. Als we kijken naar de verschillende groepen in de maatschappij volgens het mentaliteitsmodel en naar de klanten van de Albert Heijn, is te zien dat een groot aandeel van de klanten zich bevindt in de groep ‘de sociale klimmers’. Deze groep focust zich vooral op het opbouwen van een carrière. In hun voedingskeuzes uit zich dit doordat ze vooral op zoek zijn naar snelle en on-the-go maaltijden. Simpelweg omdat voeding bij hen minder hoog op de prioriteitenlijst staat. Het is goed dat Albert Heijn met het nieuwe assortiment het voor deze groep, voornamelijk eenpersoonsgezinnen, makkelijker maakt om gezond te kiezen. En door een weekmenu te laten opstellen hoeft de consument zelfs niet meer na te denken over wat ze gaan eten en wanneer ze boodschappen doen.

Dat de consument nu specifieker op zoek is naar gezonde gerechten, is iets wat de laatste jaren steeds vaker naar voren komt. Op deze manier wordt gemak losgekoppeld van vet en ongezond en kunnen snelle maaltijden zonder schuldgevoel gegeten worden. Zo krijg je ook met een gehaaste levensstijl de optie om gezond te eten.

Bron: Albert Heijn

Vers en Gemaksassortiment trendsignaal, trendinnovatie