Pak je toekomst

Boek in smartphone vorm stimuleert lezen bij kinderen

 

📱 Even weg met die telefoon. Het Telefoonboekje is een initiatief om de leesvaardigheid onder basisschoolleerlingen te verbeteren en schermgebruik te verminderen. De leesvaardigheid onder kinderen neemt namelijk af, terwijl hun telefoongebruik toeneemt.

Om kinderen te verleiden tot lezen, is het boek ontworpen in de vorm van een telefoon en worden ze betrokken bij het verhaal via de voor hen herkenbare WhatsApp-gesprekken. Het Telefoonboekje biedt zo een praktische oplossing voor het afnemen van de leesvaardigheid onder kinderen, door lezen en technologie te combineren.

📖 Groeiende zorg over afname leesvaardigheid. Onderzoek toont aan dat kinderen steeds minder lezen en meer tijd besteden aan smartphones en andere schermen. Dit heeft gevolgen voor hun cognitieve ontwikkeling en concentratievermogen. Door een innovatieve benadering te bieden waarbij lezen en technologie worden gecombineerd, speelt ‘Het Telefoonboekje’ in op deze behoefte om de leesgewoonten van kinderen te stimuleren en hun schermtijd te verminderen. Organisaties kunnen dit inzicht gebruiken om op creatieve wijze educatieve materialen te ontwikkelen die inspelen op de hedendaagse interesses en behoeften van jongere generaties.

Bron: Odido en Marjon Hoffman

Het Telefoonboekje, trendsignaal, trendinnovatie