Pak je toekomst

Bumble komt met een nieuwe look en updates

 

❤️‍🩹 Helemaal klaar met daten. Bumble merkt een daling in het aantal gebruikers en heeft gemerkt dat vrouwen, die op Bumble altijd het eerste contact moeten leggen, datingapps beginnen af te zweren. In de nieuwe campagne is te zien hoe een vrouw liever naar een klooster vertrekt in plaats van dat zij gaat daten. Bumble heeft aanpassingen gemaakt om het weer leuker te maken voor vrouwen om op Bumble te gaan. Door het probleem te erkennen en vervolgens met een oplossing te komen, hoopt Bumble aan te slaan bij oude en nieuwe gebruikers.

Zo is het straks verplicht om minimaal vier foto’s toe te voegen aan je profiel om daardoor een beter beeld te kunnen geven van jezelf. Ook kun je straks je Spotify pinnen en komen er meer opties voor het kiezen van een soort partner, van casual intimiteit tot aan huwelijk. Op deze manier speelt Bumble in op de flexibele manieren van daten en laat zien dat de focus niet alleen maar op monogamie meer ligt. Ook stapt Bumble voor het eerst af van hun unieke verkooppunt door de man toch een optie te geven om het gesprek te openen door een openingmove. Dit allemaal om het online daten op Bumble weer leuk te maken.

🧐 Wat zijn we nou eigenlijk? Het is geen geheim dat daten in 2024 een lastige kwestie is. Met alle labels die er zijn, van scharrels tot situationships, wordt het vaak lastig gemaakt om je daadwerkelijk te binden aan een persoon. De definitie van daten is door de jaren heen veranderd. Begrippen als ethical non-monogamy en polyamorie wijzen erop dat we afstappen van monogamie als standaard. En dat is ook te merken op de datingapps. Vaak is de intentie hier niet meer om een serieuze partner te vinden, maar voor degene die dit wel zoekt kan dit zorgen voor een hopeloos gevoel.

Door de aanpassingen van Bumble hoopt de app het weer een stukje makkelijker te maken voor de gebruikers en het plezier van nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde intenties weer leuk te maken. (En zo natuurlijk ook hun winst te verhogen)

Bron: Bumble

Vernieuwde Bumble, trendsignaal, trendinnovatie