Pak je toekomst

De invloed van een kerstboom op een community

 

🎄 De karaoke kerstboom De sneeuwvlokken vallen naar beneden, en samen met het dorp sta je met warme chocolademelk te kijken naar de kerstboom die gaat verlichten. Je moet er alleen nog wel iets voor doen… Asda introduceert de ‘karaoke’-kerstboom die verlicht wordt wanneer je samen liedjes van Michael Bublé zingt. Door moderne technologie wordt gedetecteerd wanneer er een kersthit in de microfoon wordt gezongen, waarna de 300 meter lichtjes geactiveerd worden en de boom gaat stralen. De microfoon maakt gebruik van stemherkenning, en hoe beter de noten in toon zijn, hoe meer licht de boom geeft.

De deelnemers worden beloond met gratis Asda-kerstspullen en ervaren voldoening doordat ze hebben bijgedragen aan het verspreiden van de kerstvreugde.

 

🎄 Interactieve kerstvieringen In de huidige tijdgeest zie je steeds meer interactieve kerstvieringen waar er wordt ingespeeld op de community. Zo zie je interactieve technologie voorbij komen bij VR, AI en avatars, en nu ook tijdens de feestdagen. Mensen zijn op zoek naar unieke manieren om zich te verbinden met elkaar, en deze kerstboom is een creatieve manier daarvan.

Ook sluit dit signaal aan bij de behoeften van gepersonaliseerde evenementen, waarbij technologie wordt ingezet bij traditionele vieringen. Als organisatie kun je de consument bij je product of dienst betrekken door gebruik te maken van interactieve elementen, zeker tijdens de feestdagen.

Bron: Asda

de interactieve kerstboom, trendsignaal, trendinnovatie