Pak je toekomst

De première van “Het Scootmobiel Dans Collectief” tijdens de Dutch Design Week

 

🛴 Een unieke première die mobiliteit herdefinieert Tijdens de Dutch Design Week, markeert de officiële première van “Het Scootmobiel Dans Collectief.” Dit unieke initiatief, opgericht door Femke Hoppenbrouwer als een afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven, is het allereerste scootmobieldanscollectief ter wereld. Het collectief bestaat uit ongeveer elf dansers, allemaal gebruikers van scootmobielen, die hun voertuigen beschouwen als “hun nieuwe benen.” Ze hebben een twee uur durende dansvoorstelling opgevoerd, waarin ze laten zien hoe scootmobielen niet alleen hulpmiddelen zijn, maar ook bronnen van plezier en sociale verbondenheid. Dit project wil het sociale stigma rond ouderdoms- en mobiliteitsdiscriminatie aanpakken en diversiteit in mobiliteit benadrukken, en biedt de scootmobielgemeenschap in Nederland een podium om dit te bereiken.

 

💃🏻 Dans en mobiliteit Femke reageert met “Het Scootmobiel Dans Collectief” op het groeiende aantal scootmobiel gebruikers in onze vergrijzende samenleving. Haar collectief schijnt licht op het stigma van het gebruik van deze voertuigen en weerspiegelt de groeiende behoefte aan inclusiviteit. Dit initiatief toont aan dat scootmobielen niet alleen praktische hulpmiddelen zijn, maar ook een bron van vreugde en sociale verbondenheid.

Het actief bevorderen van inclusiviteit en mobiliteitsdiversiteit is niet alleen maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar biedt ook zakelijke kansen. Dit inzicht stelt organisaties in staat om innovatieve oplossingen te ontwikkelen, nieuwe markten aan te boren en waarde te creëren voor diverse doelgroepen. Door diversiteit en inclusie te omarmen, kunnen organisaties zich aanpassen aan veranderende behoeften en verwachtingen en tegelijkertijd bijdragen aan sociale harmonie en positieve maatschappelijke impact.

Bron: Femke Hoppenbrouwer

de scootmobiel dans, trendsignaal, trendinnovatie