Pak je toekomst

De rage van tatoeages

 

πŸ’… ‘Don’t be sad, go get a tattoo’ Het hebben van tatoeages is tegenwoordig minder een big deal. Je kunt ze gemakkelijk bedekken met make-up voor je werk, en als je ze beu bent, zijn er nu betere manieren om ze te laten verwijderen met laserbehandelingen. De groeiende populariteit van tatoeages is, mede dankzij de TikTok-trend ‘Don’t be sad, go get a tattoo’, uitgegroeid tot een beweging onder jongeren. Bovendien heeft de opkomst van bepaalde tattoo stijlen, zoals micro-tatoeages, het voor een breder publiek makkelijker gemaakt om een tatoeage te laten zetten. Deze minder opvallende tatoeages maken het voor mensen aantrekkelijker om deze stap te zetten.

 

πŸ’Ž Waarden als sieraden Tatoeages zijn een middel om je identiteit op een speelse manier te verkennen. Mensen gebruiken ze als een vorm van zelfexpressie om hun waarden als sieraden te dragen en om tegelijkertijd een boodschap naar buiten te brengen. De nadruk op uniek zijn en je authentieke zelf zijn is enorm; niet voor niets is ‘authenticiteit’ uitgeroepen tot woord van het jaar.

Tegelijkertijd is de perceptie van tatoeages verschoven van een permanente beslissing met grote gevolgen naar een vorm van zelfzorg. Net als je samen met vriendinnen gaat winkelen, kan het samen laten zetten van een tatoeage een gedeelde ervaring zijn. Voel je je verdrietig? Go get a tattoo!

Bron: CNC Tattoo

De rage van tatoeages, trendsignaal, trendinnovatie