Pak je toekomst

De webshop waar niks is wat het lijkt

 

💸 Welke prijs ga jij betalen? VPRO Tegenlicht heeft een innovatieve shoppingbestemming ontwikkeld waarbij je zelf bepaalt hoeveel winst van het bedrijf naar de CEO gaat en hoeveel geld er naar de makers van het kledingstuk gaat. Met dit platform laten ze interactief zien hoe de keuzes van de consument invloed hebben op de kosten van kledingproducten. Wanneer je de app opent, begint er een verhaal waarin je keuzes maakt over onder andere winstverdeling en de omstandigheden van het werk.

Wanneer je kiest voor goede arbeidsomstandigheden, stijgt de prijs van het product, maar daarentegen help je wel de textielarbeiders. Het platform is te vinden onder de naam SCHEIN.

🌱 Duurzaamheid en eerlijk consumeren. Dit platform komt voort uit een groeiende behoefte aan transparantie en ethiek in de mode-industrie. Consumenten worden zich steeds bewuster van de aankopen die ze doen en welk effect dit heeft op het milieu. SCHEIN speelt in op deze waardeverschuiving door een platform te bieden waar de consument direct invloed kan uitoefenen op de aankopen die ze doen. Het is een verschuiving richting duurzaamheid en eerlijk consumeren.

Bron: VPRO tegenlicht

Koste wat kost, trendsignaal, trendinnovatie