Pak je toekomst

Een modellen agency voor avatars

📸 Virtuele modellen Photogenics, een modellen agency in LA, opent binnenkort een afdeling speciaal voor avatars. Ze willen zo verkennen hoe modellen hun carrière kunnen uitbreiden ver voorbij de fysieke wereld. De afdeling begint met 3D avatars van 13 van hun meest succesvolle modellen. Kunstenares Nina Hawkins en 3D filmmaker Sage Morei ontwikkelden samen de technologie. Om deze afdeling een kickstart te geven, helpen ze bedrijven hun collectie te digitaliseren zodat de merken de avatars in kunnen zetten als model.

🌐 IRL to URL

Deze nieuwe virtuele modellenindustrie maakt plaats voor nieuwe manieren van het inhuren van, en het verkrijgen van rechten over, een model. Photogenics praat nu over ‘IP ownership’; afhankelijk van het contract kunnen bedrijven een avatar bezitten, huren of zelfs helemaal uitkopen. Dat zou betekenen dat een model, eenmaal digitaal vastgelegd, diens rimpelloze gezicht zou kunnen verhuren terwijl die geniet van een pensioen. Maar daarmee verkoop je wel je beeldrecht…

En het gaat verder. Het gaat niet alleen over modellen. Hawkins ontwikkelde het programma ‘Embryo’ om super makkelijk gezichten in te scannen om ze digitaal 3d vast te leggen. Het is nu nog een prototype, maar de makers willen het uiteindelijk zo voor iedereen mogelijk maken om zichzelf in een avatar te veranderen: van IRL (in real life) naar URL. Dan wordt dit vraagstuk alleen maar relevanter; van wie is straks jouw digitale avatar? En waarvoor willen we deze gaan gebruiken?

 

Bron: Photogenics & Lilium Labs

Photogenics trendsignaal innovatie