Pak je toekomst

Een slimme AI chatbot

 

🤖 Kunstmatige intelligentie als schrijver. ChatGPT is een taalmodel van OpenAI dat menselijke taal begrijpt en produceert. Het maakt gebruik van machine learning technieken en kan verschillende taken uitvoeren zoals tekstsamenvatting, vertaling en vraag-antwoord. ChatGPT is getraind op enorme hoeveelheden tekstgegevens en kan daardoor diverse onderwerpen en thema’s aan. Het model wordt gebruikt in chatbots, virtuele assistenten, en als hulpmiddel bij onderzoek en creatief schrijven. Het wordt zelfs gebruikt voor het schrijven van hele kinderboeken, het plannen van content en het ontwerpen van hele nieuwe spellen. ChatGPT wordt continu verbeterd om betere prestaties te leveren in natuurlijke taalverwerking.

🧑‍💻 Hoe kunnen chatbots en AI de samenleving beïnvloeden? Chatbots met kunstmatige intelligentie worden steeds prominenter aanwezig in onze samenleving. 24/7 beschikbaar op verschillende platforms, kunnen chatbots hoe we werken en leren radicaal veranderen. Hoewel het veel kansen biedt, brengt deze technologie ook uitdagingen en vraagstukken met zich mee. Bijvoorbeeld, ChatGPT is vooral gedreven door een westers perspectief en heeft een bias in wat ‘neutraal’ is. Daarnaast hebben chatbots ook beperkte kennis en zijn ze niet in staat om nieuwe ideeën te bedenken, wat leidt tot irrelevante of onnauwkeurige antwoorden. De informatie van chatbots moet dus niet klakkeloos vertrouwd en overgenomen worden.

Toch wordt er verwacht dat chatbots veel invloed gaan hebben op hoe we studeren en werken. Bijvoorbeeld, studenten kunnen chatbots gebruiken om hun huiswerk en verslagen voor ze te schrijven. We moeten ons afvragen of dit wenselijk is, en welke rol dit soort chatbots kunnen (en mogen) gaan spelen in het onderwijs en werk. Dit heeft invloed op wat we als belangrijk zien om te leren, en wat de waarde is van de werkzaamheden die chatbots kunnen overnemen van mensen. Daarnaast brengt het ook vragen omhoog over eigenaarschap en auteursrechten. Want als chatGPT een boek schrijft op basis van jouw input, wie is dan de schrijver? Bij het gebruik en verdere implementatie van deze technologie is het dus belangrijk om rekening te houden met zowel de voordelen als de potentiële risico’s en beperkingen en belangrijke belangrijke maatschappelijke en ethische uitdagingen die ermee gepaard gaan.

 

Bron: Open AI

ChatGPT, trendsignaal, trendinnovatie