Pak je toekomst

Een speculatief toekomstbeeld: gesimuleerd voedsel met gezondheidsvoordelen

 

šŸ„¦ Gesimuleerd voedsel met gezondheidsvoordelen. Stel je eens voor, dat je kinderen smeken om broccoli te eten, allemaal dankzij een revolutionair nieuw snoepje dat is geĆÆnspireerd door de muziek van Billie Eilish. Deze snoepjes zitten boordevol belangrijke vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die je normaal gesproken uit groenten zou halen, maar smaken en zien eruit als snoepjes en komen zelfs met minigames om kinderen te vermaken tijdens het eten. Dat is slechts Ć©Ć©n van de vele toekomstbeelden die worden geschetst in het rapport “Simulating the Future” van Leah Zaidi en Jesse Damiani. In deze futuristische wereld hebben we “gesimuleerde superfoods”, voedsel dat is ontworpen met behulp van 3D-simulaties om ons eten op alle fronten te verbeteren – van voedingswaarde tot smaak en uiterlijk.

Maar dat is nog maar het begin. In deze toekomstige wereld zullen invloedrijke mensen beginnen met “smaakgrafie”: het in kaart brengen van hun smaakbeleving om deze vervolgens te verkopen via hun lifestyle merken. Ook zullen we in deze toekomst planten en dieren kunnen eten die momenteel onmogelijk zijn (denk aan koraalrifzout, leeuwenfilets, sequoiaschors). Tegelijkertijd zullen zorgprofessionals gesimuleerde voedingsmiddelen en -ontwerpen creĆ«ren op basis van uitgebreide patiĆ«ntgegevens van hun digitale tweelingen, om ziekten en aandoeningen te bestrijden.

šŸ“ Toekomst van voeding: gezond, lekker en gepersonaliseerd. We zien dat steeds meer mensen bewuster worden van hun gezondheid en wat ze eten, maar ook dat ze niet willen inleveren op smaak en genot. Daarom groeit de behoefte aan voedsel dat speciaal op ons is afgestemd en ons lichaam de juiste voedingsstoffen geeft die het nodig heeft. Nieuwe technologieĆ«n helpen ons om voedsel te ontwerpen om het nog lekkerder en gezonder te maken. Dit kan betekenen dat we in de toekomst veel meer gepersonaliseerde voeding krijgen die speciaal voor ons is ontworpen. Dit kan leiden tot een verandering in onze voedselproductie- en consumptiepatronen. We kunnen meer technologische ontwikkelingen verwachten in de voedselindustrie en een toename in moleculaire gastronomie.

Bron: Leah Zaidi and Jesse Damiani

Gesimuleerd superfood, trendsignaal, trendinnovatie