Pak je toekomst

Een tekort aan tandheelkunde in Groot-Brittannië

 

🦷 Te weinig tandartsen. Patiënten die worstelen met pijnlijke abcessen en zelfs huishoudtangen gebruiken om hun tanden te trekken, laten de dringende tandheelkundige crisis in Groot-Brittannië zien. Het gebrek aan tandheelkundige zorg in het land komt onder andere doordat steeds minder tandartsen bereid zijn om te werken onder het National Health Service (NHS) systeem.

Dit leidt tot een gebrek aan tandheelkundige voorzieningen, vooral in landelijke en afgelegen gebieden. Bovendien wordt de situatie verergerd door de groeiende vraag naar tandheelkundige zorg, wat resulteert in lange wachtlijsten.

🥴 Nationale kiespijn. De opkomst van deze tandheelkundige noodsituaties belicht de groeiende behoefte – en een tekort, aan toegankelijke tandheelkundige zorg in de Engelse samenleving. Dit benadrukt de noodzaak van meer aandacht aan – en investering in de zorg.

Wat je ziet als gevolg van deze crisis is dat mensen het heft, en hun gezondheid, in eigen handen nemen. Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee en laat daarnaast zien dat de mensen kiezen voor zelfvoorziening en onafhankelijkheid. Dit zegt ook iets over de medici, die weigeren om volgens de regels van de overheid te blijven werken.

Bron: Coco Khan

Tandentrekkers, trendsignaal, trendinnovatie