Pak je toekomst

Een wandeling maken? Doe maar kopje koffie erbij!

 

🍬 Treat yourself, you deserve it Steeds meer jongvolwassenen omarmen de ‘treat culture,’ waarbij ze zichzelf impulsief belonen met kleine uitgaven na inspanningen, zoals een kopje koffie na studeren of een snelle snack tijdens het wachten op de trein. Een derde van hen geeft toe dat dit aan het einde van de maand uit de hand kan lopen, wat tot financiële problemen kan leiden. Volgens SNS-gegevens geven jongvolwassenen gemiddeld 130 euro per maand uit aan deze beloningen, vergeleken met 105 euro voor 36-plussers. Een manier om hiervan af te kicken is om een apart budget te maken en de beloningen vooraf te plannen. ‘Het is prima om jezelf af en toe te trakteren, maar plan het vooraf en geniet ervan.’

 

💆‍♀️ Zelfbeheersing is de nieuwe self care Er zijn vele externe prikkels die op jongeren afkomen, die sterk beïnvloed worden door sociale media en de behoefte om gezien te worden door middel van materiële bezittingen. Dit manifesteert zich ook in ‘burn-out aankopen’, waarbij overconsumptie vaak een symptoom is van onderliggende stress en uitputting. Het onthult veel over de huidige werk-en studiedruk, en de behoefte om onszelf te belonen ondanks het hectische leven.

Als bedrijf kun je bedenken hoe je jongvolwassenen kunt helpen bij het creëren van gezonde beloningspatronen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een tool waarmee ze hun uitgaven kunnen visualiseren en financiële doelstellingen kunnen formuleren.

Bron: NRC

Treat culture, trendsignaal, trendinnovatie