Pak je toekomst

Het EHBO weetjesspel van Hansaplast en het Rode Kruis

 

👧🏽 Spelen is leren.

Hansaplast en het Rode Kruis werken samen om meer kennis te creëren bij jonge kinderen rondom EHBO. Dit doen zij door onder andere EHBO cursussen te geven en lesmateriaal aan te bieden aan basisscholen. Als aanvulling hierop hebben ze ook samengewerkt aan een kwartetspel die op een speelse wijze weetjes behandeld over verwondingen die in de huis/tuin/keuken sferen veel voorkomen. Op deze manier willen ze misverstanden uit de lucht halen en ouders en kinderen meer geruststelling geven over wat te doen in zulke situaties.

Het brengt op vroege leeftijd iets bij over hoe kinderen voor zichzelf en voor anderen kunnen zorgen. Het kwartetspel wordt in week 24 en 25 gratis meegegeven bij aankoop van twee Hansaplast producten bij de Kruidvat, maar het is ook te koop.

🌡 Zelf doktertje spelen.

In Nederland is de zorg gelukkig goed geregeld, maar soms kan de druk erg hoog oplopen. Dit hebben we kunnen zien in de coronaperiode. Het is daarom erg belangrijk dat mensen in situaties die nog geen nood zijn goed weten wat ze moeten doen zodat deze geen noodsituatie wordt. Het is een stukje zelfkennis en zelfvoorziening om jezelf bij te leren wat de beste EHBO is in situaties.

Dit kwartetspel focust zich vooral op ouders van jonge kinderen en de kinderen zelf. Door op vroege leeftijd kinderen dit als basiskennis mee te geven, kunnen noodsituaties voorkomen worden. Deze zelfverzekerdheid die gecreëerd wordt kan een positieve invloed hebben op de maatschappij.

 

Bron: Hansaplast en Het Rode Kruis

pexels-karolina-grabowska-4386466