Pak je toekomst

 

GaeaStar gebruik terra cotta voor duurzaam wegwerpservies

 

☕️ Gooi daar maar neer! GaeaStar introduceert een nieuwe vorm van duurzaam wegwerpservies, gemaakt van klei. Eigenlijk is deze vorm helemaal niet zo nieuw. In India wordt terracotta wegwerpservies al heel lang gebruikt. Toen de oprichter van GaeaStar door India liep en mensen thee zag drinken uit terracotta kopjes die ze daarna simpelweg op de grond kapotgooiden, was hij erg verbaasd. Hij vroeg aan de locals of dit niet enorm vervuilend was. Het antwoord daarop was nee. De cyclus van dit product is namelijk erg simpel.

De kopjes worden gemaakt van klei, water, zout en zand en vervolgens gebakken. Omdat dit allemaal 100% natuurlijke producten zijn, worden ze ook heel snel weer opgenomen door de aarde wanneer ze op straat kapot worden gegooid. Het is een productiecyclus waar weinig bij komt kijken en die oneindig door kan blijven gaan. De oprichter van GaeaStar vroeg zich af waarom dit in andere landen nog niet gebruikt wordt en besloot daarom zijn startup op te richten. Inmiddels is GaeaStar gevestigd in Berlijn en San Francisco.

♻️ Simpel maar effectief De CEO van GaeaStar wijst op het recycle probleem in de westerse wereld. Mensen die duurzamer willen leven, doen dit vooral door zelf servies mee te nemen naar hun favoriete koffiezaakje. Dit omdat wegwerpservies tegenwoordig altijd geassocieerd wordt met slecht en vervuilend, zeker omdat het meeste plastic nooit gerecycled wordt. De producten van GaeaStar bieden hier een heel ander perspectief op. Maar om dit bekend te maken bij het grote publiek blijkt toch nog een uitdaging te zijn.

Het productieproces van het wegwerpservies is erg simpel. Maar om dit op grotere schaal te kunnen produceren, is GaeaStar op zoek gegaan naar een methode om dit haalbaar te maken. Ze hebben een 3D-printer ontwikkeld die één kopje kan printen binnen 30 seconden. GaeaStar is klaar om zich te presenteren aan het grote publiek. Hoe deze startup zich echter gaat ontwikkelen in de komende tijd, zullen we moeten afwachten.

Bron: Tech Crunch

GaeaStar wegwerpservies, trendsignaal, trendinnovatie