Pak je toekomst

Geeft mensen met autisme gelijke kansen op de arbeidsmarkt

 

👔 Inclusiviteit voor bedrijven. Google Cloud heeft onlangs een carrière programma gelanceerd voor mensen met autisme. Het doel is deze groep mensen te helpen bij het vinden van een geschikte baan en hen gelijke kansen te geven op de arbeidsmarkt. Autisme is een neurodivergentie die kan leiden tot uitdagingen in communicatie en sociale interactie, maar ook tot unieke talenten zoals aandacht voor detail, uitmuntendheid in systematische taken en scherp analytisch vermogen. Google Cloud gelooft in de kracht van diversiteit en inclusiviteit en wil deze talenten aanmoedigen en ontwikkelen binnen de tech-industrie. Met training en ondersteuning voor de deelnemers, kunnen ze zich voorbereiden op een carrière in de tech-wereld. Dit is niet alleen een belangrijke stap voorwaarts voor inclusiviteit in de tech-industrie, maar ook een inspiratie voor andere bedrijven.

🌈 De kracht van diversiteit.

We leven in een tijd van inclusiviteit voor neurodivergentie, en dat is iets om trots op te zijn! We zijn ons steeds bewuster aan het worden van de unieke talenten en uitdagingen die neurodivergentie met zich meebrengt. En door de waardevolle diversiteit die neurodivergente mensen in de arbeidsomgeving brengen, is inclusiviteit steeds belangrijker voor bedrijven. Gelukkig zijn er wetgevende maatregelen die inclusiviteit bevorderen, zodat bedrijven niet alleen moeten denken aan gelijke kansen voor iedereen, maar ook verplicht zijn om inclusiviteit op de agenda te zetten.

Ook speelt technologie en de digitale transformatie ook een belangrijke rol. Nieuwe technologieën bieden nieuwe manieren om uitdagingen te overwinnen en barrières te doorbreken, waardoor neurodivergente mensen meer kans krijgen om deel te nemen aan de arbeidsmarkt en hun talenten te laten zien. Google Cloud roept andere bedrijven op om ook inclusiviteit en diversiteit hoog op de agenda te zetten en gelijke kansen te bieden aan iedereen, ongeacht hun achtergrond of beperkingen. Door samen te werken aan een inclusieve werkomgeving, kunnen we een beter en gelijkwaardiger toekomst creëren voor iedereen.

Bron: Google

Autism Career Program Google trend innovatie trendsignaal