Pak je toekomst

 

Kopers krijgen 1 jaar gezondheidsgarantie voor huisdieren

 

🐶 Één jaar gezondheid-garantie op je nieuwe huisdier De Belgische overheid heeft nieuwe wetgeving goedgekeurd die de garantieperiode verlengt voor gezondheidsproblemen bij pas gekochte huisdieren. Voorheen was die garantieperiode 6 maanden, maar dat wordt nu verlengd naar 1 jaar.

De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat kopers van huisdieren, zoals honden en katten, beter beschermd worden. Als er binnen het jaar na aankoop gezondheidsproblemen opduiken die eigenlijk al aanwezig waren bij de verkoper, kan de koper dit melden en maatregelen eisen. Dit moet malafide fokkers ontmoedigen om zieke dieren te verkopen. De nieuwe regel gaat in vanaf aankopen na 1 juni 2022.

 

🐾 Van consumentisme naar overfokkerij, de overheid grijpt in Deze nieuwe wetgeving sluit aan bij een bredere maatschappelijke trend om dierenwelzijn te verbeteren. Uit onderzoek van het Responsible Pet Owning blijkt dat 75% van de Nederlanders vindt dat de overheid meer moet doen om dierenleed te voorkomen.

Ook zijn er zorgen over malafide fokkers. In Nederland heeft maar liefst 56% van de rashonden erfelijke aandoeningen. De Tweede Kamer wil daarom een fok- en houdverbod voor agressieve hondenrassen. Dit past in de wens om alleen gezonde en sociale huisdieren te fokken.

De verlengde garantieperiode in België geeft kopers meer zekerheid over de gezondheid van hun huisdier. Dit moedigt fokkers aan om verantwoord te werk te gaan. Zo kan de welzijn van huisdieren structureel verbeterd worden en sluiten regels beter aan bij de wensen in de maatschappij.

Bron: VRT NWS

Garantie dierenwelzijn, trendsignaal, trendinnovatie