Pak je toekomst

Natuurhuisje ontwikkelt samen met Staatsbosbeheer de Praatpaadjes.

 

🤔 “Als je een tijdmachine had, waar zou je dan naartoe gaan?” In het verlengde van de grotere campagne ‘Niet online, wel verbonden’ introduceert Natuurhuisje nu de Praatpaadjes. Dit zijn wandelroutes waar op de wegwijsbordjes vragen staan die je kan bespreken met je gezelschap. Er zijn verschillende paden die je met je partner, familie of vrienden kan bewandelen.

Telefoon uit en gewoon even lopen en babbelen. Dat is eigenlijk waar de Praatpaadjes om draaien. Het simpele initiatief daagt je uit om echt even de tijd voor elkaar te nemen en na te denken over onderwerpen waar je misschien niet zo snel over praat.

📲 Zeg even nee tegen digitalisering. De campagne ‘Niet online, wel verbonden’ is in het leven geroepen om mensen bewuster met elkaar in verbinding te brengen. Ook wanneer je met gezelschap bent, beantwoord je vaak ‘even snel een appje’. Je kunt dan snel verdwijnen in je telefoon. Onbewust weerhoudt je telefoon je vaak van het maken van verbinding met de mensen (en de wereld) om je heen.

De Praatpaadjes dagen uit om juist wel te verbinden. Deze vorm van verbinding kan ervoor zorgen dat mensen nog dichter bij elkaar komen te staan, en dat zonder online applicaties. Dit is een beweging tegen de voortdurende digitalisering die de samenleving ervaart.

Bron: Natuurhuisje en Staatsbosbeheer

Praatpaadjes, trendsignaal, trendinnovatie