Pak je toekomst

Overheden betalen mensen om te verhuizen naar afgelegen dorpen

 

💸 Mensen lokken met geld Enkele Europese overheden hebben een nieuwe benadering om de leeggelopen dorpen in hun land te vullen met nieuwe inwoners. Gemeenschappen in Zwitserland, Italië, Spanje en Ierland bieden aantrekkelijke financiële giften aan nieuwkomers. Bijvoorbeeld, het schilderachtige Albinen in Zwitserland heeft slechts 250 inwoners en belooft gezinnen tot wel €50.000 om daar te gaan wonen. In Sardinië worden nieuwkomers tot €15.000 aangeboden voor verhuizing naar dorpen met minder dan 3.000 inwoners. Dergelijke stimuleringsmaatregelen zijn bedoeld om zowel gemeenschappen te verjongen als afnemende bevolkingen tegen te gaan.

 

💡 Nog niet zo’n gek idee In het huidige tijdperk van toenemende flexibiliteit in werk en levensstijl bieden deze kansen om in afgelegen dorpen te wonen interessante perspectieven. Met een groeiend aantal banen dat online uitgevoerd kan worden, ontstaat er een mogelijkheid om werk te verrichten vanuit vrijwel elke locatie. Dit opent de deur naar een rustiger bestaan weg van de drukte van stedelijke gebieden.

De rust van de natuur, het comfort van een kleinschalige gemeenschap en de mogelijkheid om deel uit te maken van een heroplevende cultuur, zijn aspecten die steeds waardevoller kunnen worden.

Bron: Forbes

Wonen en cashen, trendsignaal, trendinnovatie