Pak je toekomst

Plantega maakt vegan eten toegankelijk voor iedereen

 

🥦 Vegan voor iedereen Nil Zacharias, de oprichter van Plantega, was voorheen een fanatieke vleeseter. Toen hij meer te weten kwam over de productie van vlees, is hij een hele andere richting ingeslagen. Hij werd volledig veganistisch en begon een platform om mensen te informeren over de productie van voedsel. Hij zag dat de reden waarom mensen eten zoals ze doen, vaak te maken heeft met de faciliteiten die ze tot hun beschikking hebben. Biologisch en veganistisch eten is vaak moeilijker te verkrijgen voor de middenklasse, en hier wilde hij graag verandering in brengen.

Hij startte Plantega, een bedrijf werkzaam in New York dat veganistisch en biologisch eten aanbiedt in bodega’s. Dit zijn bekende kleine kiosks en avondwinkels in de stad. Deze bodega’s zijn te vinden in alle delen van de stad en zijn toegankelijk en betaalbaar voor veel inwoners. Plantega begon als een pilot in drie bodega’s, maar inmiddels is Plantega te vinden in bodega’s in alle delen van de stad en draait het bedrijf goed.

🌎 Nil Zacharias op een missie Plantega is voor nu nog alleen te vinden in de New Yorkse bodega’s. Maar het businessmodel is zo gemaakt dat dit geïmplementeerd kan worden op een veel grotere schaal. Ze werken nauw samen met bedrijven die groot zijn in vegan producten. Denk hierbij aan Beyond Meat, Good Catch en Hälsa Foods. Plantega heeft hiermee onderhandeld, zodat de prijzen van de producten betaalbaar blijven. Ook verdient de bodega meer aan het product van Plantega zelf. Dit omdat Plantega echt een missie heeft en dat is vegan eten toegankelijker te maken voor een groter publiek.

Uiteindelijk heeft Plantega plannen om het businessmodel te verbreden met het netwerk dat ze hebben gecreëerd. Dit door bijvoorbeeld een samenwerking aan te gaan met lokale boerderijen en zo het concept nog duurzamer te maken. Ook heeft Plantega plannen om hun menu’s later te implementeren in de kantines van bedrijven. Maar op dit moment focust Plantega zich vooral op het mensen uit elke klasse laten kennis maken met hun producten en zo hun vertrouwen te winnen. Er is een grote kans dat Plantega een naam is die nog vaak voorbij zal komen.

Bron: Plantega

trendsignaal, trendinnovatie