Pak je toekomst

Speelse verkenning naar de toekomst van voedsel

 

💚 Verassende combinatie ARTIS viert hun 185-jarige jubileum door een nieuwe visie te creëren: het ARTIS-Grote Museum. In samenwerking met Koppert Cress duiken ze in de toekomst van voedsel. Ze onderzoeken hoe mensen naar voedsel kijken met interactieve ‘cressperiences’ tijdens rondleidingen, waarbij bezoekers gestimuleerd worden om na te denken over hun voedselkeuzes. Ze stellen vragen zoals: ‘Wat at jouw oma vroeger?’ Hoe is dat nu anders? En hoe zou het menu van de toekomst eruitzien?

De rondleidingen tonen onze plek binnen het ecosysteem en de rol van biodiversiteit in voedsel. Het biedt een unieke kans om zowel volwassenen als kinderen te inspireren en bewust te maken van de impact van onze voedselkeuzes op zowel onze gezondheid als het milieu.

 

🎠 Musea als bewaarders van de toekomst Mensen vinden het steeds belangrijker om te weten waar hun eten vandaan komt en wat de impact ervan is op het milieu. Deze bewustwording is een reactie op de uitdagingen rondom klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Er is een behoefte aan onderwijs en ervaringen die ons leren over hoe mensen en de natuur samenwerken. Dit initiatief laat zien dat plekken zoals musea kunnen helpen bij deze verandering.

Bron: Koppert Cress

ARTIS Groote Museum, trendsignaal, trendinnovatie