Pak je toekomst

Van plastic naar verrassend vertrouwde vanille

 

🍦 Van plastic naar vanille Ooit gedacht dat het plastic van je weggooifles zou kunnen ruiken naar heerlijke vanille? Designer Eleonora Ortolani heeft, in samenwerking met wetenschappers van de London Metropolitan University en de University of Edinburgh, een manier ontwikkeld om van plastic een substantie te maken die sprekend lijkt op het aroma van vanille en dit omgezet naar vanille ijs. Hoewel synthetische vanille al in supermarkten te vinden is, wordt deze normaal gesproken uit ruwe olie gemaakt. Ortolani’s versie is echter anders: ze haalt het rechtstreeks uit gerecycled plastic. Ook al ruikt het precies naar vanille, je kunt het (nog) niet proeven.

🤔 Natuurlijk vs. Synthetisch In een tijdperk waar de grenzen tussen ‘natuurlijk’ en ‘synthetisch’ steeds vager worden, roept dit signaal belangrijke vragen op. Wat beschouwen we als authentiek? En belemmert onze voorkeur voor het ‘natuurlijke’ misschien onze innovatie voor voedselzekerheid in een veranderend klimaat? Deze vanille-ontdekking uit plastic laat zien dat we misschien wel meer duurzame oplossingen voor de voedingsindustrie kunnen vinden in onverwachte hoeken. Het herdefinieert hoe we naar afval kijken en nodigt ons uit om het potentieel te zien in dingen die we vroeger weggooien. Het is een signaal dat aangeeft dat in de toekomst onze perceptie van natuurlijk en synthetisch wellicht dichter bij elkaar komt te liggen.

Bron: Dezeen

Plastic Vanille Ijs, trendsignaal, trendinnovatie