Pak je toekomst

Voor de mentale gezondheid van het hele gezin

 

✨ Betoverende Mindfulness Disney en de mindfulness-app Calm hebben samengewerkt om een reeks mindfulness-oefeningen en meditaties te creëren, waarbij Disney Princess-verhalen en -personages centraal staan. Deze oefeningen zijn ontworpen om geestelijke gezondheid te bevorderen, niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. De app biedt rustgevende verhalen en meditaties verteld door Disney Princesses, samen met geluidslandschappen die de magische werelden van deze prinsessen tot leven brengen.

Dit initiatief komt op een moment waarop stress en mentale gezondheid belangrijker zijn dan ooit. Mindfulness kan helpen om angst en stress te verminderen, de slaap te verbeteren en concentratie te bevorderen. Disney en Calm zorgen er zo voor dat mindfulness zowel plezierig als krachtig wordt, terwijl ze de betoverende wereld van Disney integreren in geestelijke gezondheidspraktijken

 

🧘‍♂️ Nostalgie inzetten voor ontspanning De samenwerking tussen Disney en Calm weerspiegelt de groeiende behoefte aan geestelijke gezondheidszorg en mindfulness, vooral bij kinderen en gezinnen. Met toenemende stressoren in het dagelijks leven, zoals de impact van technologie en de snelle maatschappelijke veranderingen, groeit het bewustzijn van het belang van mentale welzijn. Het is ook in lijn met een bredere trend waarin organisaties erkennen dat het bevorderen van geestelijke gezondheid niet langer een bijzaak is, maar een cruciaal aspect van het welzijn van hun medewerkers en klanten. De samenwerking laat zien dat organisaties, zelfs entertainmentgiganten zoals Disney, een rol kunnen spelen in het ondersteunen van geestelijke gezondheid en dat ze met creatieve benaderingen en partnerschappen kunnen bijdragen aan positieve veranderingen.

Daarnaast illustreert deze samenwerking ook de groeiende trend om nostalgie in te zetten als een krachtig hulpmiddel voor ontspanning en geestelijke gezondheid. Door vertrouwde Disney Princess-personages en verhalen te gebruiken, kunnen mensen terugkeren naar geliefde jeugdherinneringen en tegelijkertijd werken aan hun geestelijke welzijn. Dit benadrukt de waarde van het verbinden van ontspanning met vertrouwde en geruststellende elementen uit het verleden, wat een emotionele en stressverlagende impact kan hebben.

Bron: Disney & Calm

Disney Mindfulness Magic, trendsignaal, trendinnovatie