Pak je toekomst

Zorgen voor digitaal welzijn, veiligheid en privacy

🚸 Metaverse voor kinderen De metaverse is volop in ontwikkeling en steeds meer bedrijven investeren in deze virtuele wereld. Maar zo’n nieuwe virtuele dimensie zorgt ook voor nieuwe uitdagingen en vraagstukken. Epic Games, bekend van het populaire spel Fortnite, en the LEGO Group voorzien dat deze groeiende virtuele wereld een uitdaging kan zijn voor bedrijven die zich richten op, of bekommeren om, kinderen. De bedrijven hebben daarom samen ruim 1,8 miljard euro opgehaald om een kindvriendelijke ruimte in de metaverse te bouwen. Hoe dit ingericht gaat worden is nog niet duidelijk, maar welzijn, veiligheid en privacy van kinderen komt er centraal te staan.

🫶 Zorgen voor digitaal welzijn, veiligheid en privacy

Toen sociale media platforms zoals Myspace en Facebook ontwikkeld werden, was niet voorzien dat selfies, scrollen en liken zo’n dagelijkse gewoonte zouden worden. Maar nu de smartphone en sociale media niet meer weg te denken zijn, merken we dat deze digitale connectiviteit niet altijd een positieve invloed heeft op bijvoorbeeld onze mentale gezondheid en identiteitsontwikkeling. Daarnaast komen andere gevaren en uitdagingen aan het licht die we niet hadden voorzien. Er is daarom rondom social media steeds meer aandacht voor digitaal welzijn, online veiligheid en privacy. Nu we aan de voorbode staan van de volgende stap van hoe we het internet gaan beleven, zien we dat digitaal welzijn ook hier veel aandacht krijgt.

Wanneer je je merk online presenteert, is het belangrijk dat ook daar de waarden van jouw merk terugkomen. Ook, of misschien vooral, als je deelneemt aan de metaverse is het van belang om na te gaan of de bedoelingen van de platforms wel aansluiten bij jouw merk en strategie. Dit betekent niet dat je, wanneer privacy belangrijk is voor jouw bedrijf, geen deel kunt nemen aan de metaverse. Misschien kun je juist wel bijdragen aan een veiliger en fijner digitaal bestaan.

 

Bron: Lego & Epic Games

Een kindvriendelijke metaverse trendsignaal innovatie