Pak je toekomst

Zweden creëert de stad van de toekomst

 

🪓 Bouwmateriaal van de toekomst In Sickla, Stockholm, is de eerste houten stad in ontwikkeling, ontworpen door Scandinavische studios Henning Larsen en White Arkitekter. Het doel is om een stedelijke omgeving te creëren die de rust van een bos uitstraalt, met een minimalistisch Scandinavisch ontwerp. De gebouwen worden gemaakt van brandwerend massief hout, een materiaal dat koolstof opneemt en minder emissies produceert dan beton. Natuurlijke elementen worden geïntegreerd, zoals groene daken voor isolatie en grote ramen voor natuurlijk licht. Dit project begint in 2025, met de eerste gebouwen gepland voor 2027.

 

🌳 Groen moet je doen Steeds meer mensen willen in groenere steden wonen waar de natuur toegankelijk is. Deze houten stadsrevolutie komt op een moment waarop steden over de hele wereld worden geconfronteerd met uitdagingen zoals verstedelijking, klimaatverandering en milieuvervuiling. Het is een teken dat we inzien dat traditionele bouwmethoden niet langer duurzaam zijn en dat we moeten evolueren naar een groenere, meer verantwoorde manier van bouwen.

Als bedrijf kun je hierop inspelen door het bevorderen van groene ruimtes op de werkplek. Dit verbetert niet alleen het welzijn van werknemers, maar draagt ook bij aan een meer milieubewuste en duurzame bedrijfscultuur

Bron: Dezeen

Stockholm Wood City, trendsignaal, trendinnovatie