Buro Zorro - Het trendwatch-platform waar je vooruit leert kijken

Pak je toekomst

Trenddatabase

Ontwikkelingen van vandaag, trends van morgen

Trendwatchen volgens de methode van Buro Zorro begint altijd met een flinke dosis inspiratie. Daarom gaan onze eigen Zorro’s dagelijks op zoek naar bijzondere, belangrijke of spraakmakende innovaties en ontwikkelingen, die wij hier graag met je delen:

  • Alles
  • Ideeën en innovaties
  • Maatschappelijke trend
  • Markttrend
  • Mensentrend
  • Producten en diensten
  • Signalen
  • Trends
  • Veranderingen en uitdagingen
,

Woord van het jaar

In een wereld waar echt en nep samensmelten, groeit de waarde van authenticiteit als een teken van vertrouwen en echtheid in relaties en media.

,

Ontdek de schoonheid en wijsheid van de nacht

Het Amsterdam Dark Festival nodigt bezoekers uit om de nacht op een nieuwe manier te ervaren, waarbij duisternis wordt gevierd als een bron van rust, verbinding en duurzaamheid.

,

De rage van tatoeages

Wanneer jongeren wordt gevraagd of ze al een tatoeage hebben of overwegen er een te laten zetten, zal de meeste waarschijnlijk ‘ja’ antwoorden.

,

Speelse verkenning naar de toekomst van voedsel

Het ARTIS-Groote Museum en Koppert Cress verkennen samen de toekomst van voedsel en ontwikkelen een speelse aanpak om een breed publiek aan te trekken.

,

Minder focus op de toekomst

Tijdens onzekere tijden kiest Generatie Z voor een zachtere aanpak naar hun toekomst waar hun huidige welzijn boven op de lijst staat.

,

Het is leerzaam om te falen

Falen is oké en van fouten kan je leren, dat is iets dat Squla wil benadrukken in de nieuwe campagne #gefailiciteerd.

,

AI creëert jouw unieke make-up match

DCYPHER’s verfrissende creatie in gepersonaliseerde cosmetica helpt mensen in hun zoektocht naar de exacte kleurfoundation die perfect past.

,

Extreme eisen domineren de huurdersmarkt

De stijgende vraag en beperkt aanbod in de huurmarkt leiden tot extreem specifieke en bizarre criteria in huisgenootadvertenties, wat stress en concurrentie onder huurzoekenden verhoogt.

,

Nieuwe digitale dialecten

Generatie Z’s gebruik van niche emoji’s markeert een verschuiving naar unieke digitale expressie en identiteitsvorming binnen subculturen in de online wereld.

,

Steak-umm’s missie voor een veilig bestaan

Steak-umm’s deepfake campagne onderneemt actie tegen digitale manipulatie, wat niet alleen beroemdheden, maar ook gewone burgers treft.

,

Een wandeling maken? Doe maar kopje koffie erbij!

Jezelf trakteren na een studiedag wordt gezien als een vorm van zelfliefde, maar dat gaat wel ten koste van onze financiële toekomst.

,

Zweden creëert de stad van de toekomst

De toekomst van stadsontwikkeling is de opkomst van houten steden. Onze verbinding met de natuur is essentieel in het midden van urbanisatie.

,

Het verleden ruiken in de toekomst

Scent Surrection, een parfumcollectie van Future Society, verlegt de grenzen van de parfumwereld door tijdreizen mogelijk te maken met geur.

,

Een sympathieke beweging in opkomst

Abortusbuddy’s in Amsterdam bieden vrouwen een warme steun bij het bezoeken van abortusklinieken. Een nieuw initiatief verspreidt zich snel in de steden van Nederland.

,

Speculatief scenario: relaties in 2050

Hoe zou deze trend zich in de toekomst kunnen ontvouwen? Stagiaire Angel Crystal dacht door en ontwikkelde een speculatief scenario: de Humatarische Consent Act

,

Reizen zonder bagage: leen, retourneer, herhaal!

Japan Airlines introduceert kledingverhuur voor toeristen, waardoor reizen lichter en duurzamer wordt. Een combinatie van technologie en cultuurbewustzijn transformeert het reislandschap.

,

Eloise van Oranje heeft voor kinderen een boek geschreven over fast fashion

“Kleren Genoeg” maakt fast fashion bespreekbaar en leert kinderen over de kledingindustrie. Eliose van Oranje schreef het kinderboek over duurzaam omgaan met kleding en het belang van eerlijke kledingproductie.

,

Natuurlijk genieten van een collectieve inzet

De bewoners van Rijnvliet, Utrecht, zijn de pioneers van de eetbare woonwijken. Met veel voeten in de aarde, kan iedereen de vruchten van hun harde werk plukken.

,

Een digitale strook van jouw gegevens

Mensen worden zich steeds bewuster van online privacy vanwege nieuws over datalekken en digitale privacyproblemen. Dataslip speelt hierop in met hun speculatieve design op de Dutch Design Week.

,

Lingerie voor vrouwen met AI aangedreven sensoren

Lingerie wat ontworpen is voor vrouwen om vrouwen hun zelfintimiteit te laten verkennen, begrijpen en uiten doormiddel van AI gedreven sensoren.

,

AI zet jouw gevoel om in iets visueels

Artificiële intelligentie (AI) en algoritmes vertellen je hoe jij je voelt. Zij beelden dit uit met unieke visuele aspecten voor een persoonlijke beleving.

,

De première van “Het Scootmobiel Dans Collectief” tijdens de Dutch Design Week

Scootmobielen nemen de dansvloer over! “Het Scootmobiel Dans Collectief” debuteert vandaag tijdens de Dutch Design Week en bewijst dat mobiliteit een nieuwe dimensie kan krijgen.

,

De zorgchatbot voor de toekomst

iCare (because you do) is een fictief toekomstscenario die uitgewerkt is op de Dutch Design Week. iCare is een chatbot met kustmatige intelligentie die zorgtaken van de “echte” arts kan overnemen. Is dit onze toekomst?

,

Kunstenaar Gijs Schalkx gebruikt plastic afval als alternatieve brandstof

Kunstenaar Gijs Schalkx uit Arnhem onthult zijn visionaire project: een auto die op plastic afval rijdt. Een revolutie op het gebied van duurzaamheid en innovatie!

,

Inclusief dansfeest tijdens ADE 2023

‘Uit Je Dak!’ tijdens ADE 2023 verbindt dak- en thuislozen met de gemeenschap en werpt een spotlight op groeiende behoeften aan erkenning en diversiteit.

,

Taalbarrières op de werkvloer

In bedrijven waar Gen Z, millennials, Gen X en babyboomers samenwerken, wordt een taalbarrière ervaren, ondanks dat zij dezelfde moedertaal hebben.

,

Musk’s visie op het reguleren van kunstmatige intelligentie

Leiders van techreuzen kwamen samen om de toekomst van AI onder handen te nemen. Zelfs Elon Musk denkt mee met bedrijven en beleidsmakers voor het overwegen van AI-regulering en verantwoordelijkheid.

,

Niet meegaan met de stroming om klantenrelatie te behouden

Amerikaanse supermarktketen Trader Joe’s heeft recent aangekondigd geen self-checkout service aan te zullen bieden. Het bedrijf blijft zo trouw aan haar merkpropositie om klanten op de eerste plaats te zetten.

,

Verbonden met het verleden door QR-codes

Met Turning Hearts bewaar en deel je herinneringen aan dierbaren via QR-codes. Een innovatieve manier om erfgoed te koesteren.

,

Digitale sterren nemen Instagram over

Door de opkomst van AI-celebrity-clones van Meta verandert de interactie op social media en vervagen de grenzen tussen echt en virtueel, waarbij vragen over privacy en echt contact rijzen.

,

Chiquita bananen krijgen roze stickers voor Pink Ribbon

Chiquita kleurt in de maand oktober roze voor Pink Ribbon doormiddel van nieuwe stickers op de bananen met een informatieve QR-code hierop.

,

Chocomel gaat internationaal met een nieuwe campagne

Chocomel laat van zich horen doormiddel van een nieuwe internationale campagne met een bijzonder statement hierin verwerkt.

,

Een nieuwe wet in Egypte accepteert nog maar 10 hondenrassen

Nieuwe wet in Egypte beperkt hondenrassen; bijna alle behalve 10 als “gevaarlijk” bestempeld. Bezorgdheid onder eigenaren over willekeur en impact op huisdieren.

,

Een dutje onder het genot van koffie

Stap binnen in het Nescafé Harajuku in Tokio en ontdek de toekomst van ontspanning: speciale cabines voor een dutje, ideaal om stress te verminderen en welzijn te bevorderen.

,

Plantega maakt vegan eten toegankelijk voor iedereen

Plantega lanceert hun vegan producten in New Yorkse bodega’s, zodat deze bereikbaar zijn voor iedereen. Dit is echter pas het begin, want Plantega heeft grootse plannen voor het implementeren van hun menu’s in de maatschappij.

,

GaeaStar gebruik terra cotta voor duurzaam wegwerpservies

De startup GaeaStar stelt een authentieke Indiaanse vorm van duurzaam wegwerpservies beschikbaar voor de westerse consument.

,

Duurzaam reizen wordt beloond door bedrijven

Groene arbeidsvoorwaarden zijn in opkomst. Bedrijven belonen nu werknemers voor duurzame keuzes, van carpoolen tot treinreizen.

,

Daylight: Queer-vriendelijk financieel platform voor LGBTQ+ gemeenschap

Daylight is hét financiële platform dat een queer vriendelijke ervaring biedt en exclusieve voordelen geeft voor en door de LGBTQ+ gemeenschap.

,

Voor de mentale gezondheid van het hele gezin

Mindfulness wordt voor het hele gezin bevorderd via Disney Princess-verhalen in combinatie met meditaties op de app Calm.

,

Zitten is niet meer het nieuwe roken

Er is een stoel voor kinderen ontwikkeld die kinderen stimuleert meerdere houdingen aan te nemen, om de kans op zitverslaving te verminderen.

,

Leeftijdsinclusiviteit in de spotlights

De Miss Universe-verkiezing omarmt leeftijdsinclusiviteit en reflecteert een maatschappelijke verschuiving waarbij ouder worden synoniem staat aan blijvende relevantie en inspiratie.

,

Bandid_cans laten genderexpressie over aan klant

Bandida do Pomar breekt de regels van genderexpressie met hun cidercampagne en daagt de alcoholindustrie uit met inclusiviteit.

,

Onderzoekers komen met een nieuwe visvervanger

Naast vleesvervangers komen onderzoekers nu met een 3D-geprinte visvervanger. Deze visvervanger is ontwikkeld als vervanging voor de inktvisring.

,

Een dosis Barbie in de kerk

Theologie ontmoet Barbie in een nieuwe trend waarbij religieuze dialogen verrijkt worden met popcultuur. Dit vernieuwende gesprek kan de kloof tussen heilige teksten en de moderne wereld overbruggen.

,

Pathé komt met een loyaliteitsprogramma

Van horror fanaten tot Marvel fans, als member van Club Pathé beleef je het samen. De club biedt de mogelijkheid om jouw bioscoopbeleving makkelijk te beheren. Maar heb jij door wat je er voor teruggeeft?

,

Kopers krijgen 1 jaar gezondheidsgarantie voor huisdieren

Met 1 jaar gezondheidsgarantie voor huisdieren zet de overheid in op meer dierenwelzijn en consumentenbescherming bij de aankoop van huisdieren.

,

Het nieuwe normaal: werken op afstand als recht

De groeiende steun voor hybride werken in het VK wijst op veranderende waarden rond werk, flexibiliteit en welzijn in onze maatschappij.

,

Verf met een specifieke bacterie absorbeert CO2 en produceert zuurstof

Veel verven geven bij het aanbrengen op bijvoorbeeld een muur schadelijke stoffen af die verdampen. Een nieuw ontdekte verf die CO2 opneemt en zuurstof produceert, zou dit kunnen verminderen.

,

Waarom deze traditionele levensfase steeds meer verdwijnt

Steeds minder mensen beschouwen zichzelf als ‘middle-aged’ door vergrijzing en flexibilisering van werk. Traditionele levensfasen worden minder relevant, omdat mensen langer leven en langer actief en gezond blijven.

,

Hoe de wereldwijde ‘Creator Economy’ blijft floreren

Ontdek hoe de ‘Creator Economy’ wereldwijd blijft gedijen en veranderen, met groeiende internationale invloeden en opkomende inkomstenstromen. Een nieuwe era van ondernemerschap en creativiteit.

,

AI slaagt steeds vaker de “ik ben geen robot” test

In een wereld waar technologie steeds slimmer wordt, worden onze eigen menselijke testen verslagen door AI. Is het tijd voor een andere aanpak?

,

De natuurlijke revolutie: van controle naar co-existentie

De ‘rewilding’ beweging reflecteert onze groeiende bewustwording en respect voor de natuur, het laat zien hoe we verlangen naar een harmonieuze co-existentie met de aarde in plaats van overheersing.

,

Psychedelische breinboosters in het zakelijke landschap

Topmanagers verkennen psychedelica als innovatieve tools voor creativiteit en welzijn in het zakenleven, wat de zoektocht naar diepere introspectie in onze moderne maatschappij weerspiegelt.

,

Fiat’s stoutmoedige stap weg van grijs

Fiat neemt op opvallende wijze afscheid van de standaard grijze kleur door een auto en hun CEO in oranje verf te dompelen, wat hun toewijding symboliseert aan een kleurrijkere en vrolijkere toekomst op de weg.

,

Van laatste rustplaats naar nieuw begin: hoe humusatie de kringloop sluit

Groene begrafenissen reflecteren een dieper respect voor de natuur en tonen onze groeiende verantwoordelijkheid voor milieubewustzijn, zelfs in de dood. Ze belichamen een veranderende relatie met de dood en onze plek binnen het ecosysteem.

,

Dag zonder vlees: een bewuste keuze

De actie ‘Eet Geen Dierendag’ van Wakker Dier benadrukt het belang van een dag zonder vlees voor zowel dieren als het milieu. Het weerspiegelt het toenemende bewustzijn in de samenleving over duurzaamheid en medeleven.

,

Harvard-wetenschappers onthullen betaalbare route naar verjonging

Harvard onderzoekers vinden mogelijk middel tegen veroudering, wat wijst op onze groeiende behoefte aan verlengde jeugdigheid en verbeterde levenskwaliteit.

,

Wandelaars kunnen planten laten groeien met toiletpapier

Wandelaars kunnen planten laten groeien door gebruik te maken van speciaal biologisch afbreekbaar toiletpapier.

,

Smaken ontmoeten gemak

Terwijl je een film aan het kijken bent, kun je met slechts één druk op de knop het eten bestellen dat je ziet verschijnen in je favoriete scène.

,

Generatie Z vernieuwt digitale lachtaal

Generatie Z kiest voor ‘IJBOL’ boven ‘LOL’ in hun digitale gesprekken, wijzend op een groter verlangen naar authenticiteit en oprechtheid in communicatie.

,

Van plastic naar verrassend vertrouwde vanille

Designer Eleonora Ortolani heeft, samen met wetenschappers, van gerecycled plastic vanille ijs gecreëerd, wat vragen oproept over onze percepties van ‘natuurlijk’ versus ‘synthetisch’.

,

Nieuwsbericht van een zelfvoorzienende tiny house woongroep experiment in Rotterdam

Bewoners van De Kleine Burg, een kleine-huisjeswijk in Rotterdam, leven duurzaam en off the grid in gemeenschap, met creatieve oplossingen voor beperkte ruimte.

,

Meer representatie en diversiteit van de autistische gemeenschap

Hiki, een sociale app voor de autistische community en Getty Images slaan de handen ineen met de campagne #AutisticOutLoud, voor meer diversiteit in de representatie van autistische mensen.

,

Oranjefans kunnen NFT’s sparen voor meer binding met het vrouwenvoetbal

Door de lancering van digitale collectibles, die voor een unieke fanbeleving zorgen, hoopt de KNVB op meer binding met Oranjefans bij het WK vrouwenvoetbal.

,

AI verandert asielhonden in datebare menselijke profielen

Pedigree gebruikt AI om asielhonden te transformeren in menselijke datingprofielen om te benadrukkend hoe belangrijk het karakter van een hond is bij adoptie.

,

Grote bedrijven faciliteren vruchtbaarheidsbehandelingen

Secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen een nieuwe betekenis met grote bedrijven die nu vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeden voor werknemers.

,

Innovatieve plantaardige 3D-geprinte biefstuk

Loetjes Biefstuk Bali 0.0 biedt een innovatieve, smaakvolle en duurzame plantaardige optie met de traditionele smaak en textuur van een sappige biefstuk.

,

Ik ben omdat wij zijn

Collectiviteit en solidariteit winnen terrein tegen het heersende individualisme. Zichtbaar in klimaatbeleid en gesprekken over racisme en ongelijkheid.

,

Pleisters plakken op maatschappelijke uitdagingen

Treat culture pakt hedendaagse stress aan. Dit biedt bedrijven kansen om producten en diensten aan te bieden die aansluiten bij de behoefte aan onmiddellijke voldoening.

,

Het ervaren van een diepe verbinding met het universum

In een tijd waarin traditionele religies afnemen en mentale uitdagingen groeien, zoeken mensen naar zintuiglijke ervaringen die hen dieper verbinden met de wereld om hen heen.

,

Tijd terugkapen als teken van verzet

Aandachtseconomie beheerst ons leven, waar technologie en media strijden om aandacht, ten koste van tijd met dierbaren. Moderne gemakken leiden paradoxale tijdsarmoede in.

,

Hokjes denken voor gevorderden

Binaire denkwijzen verdelen de samenleving. In een diverse wereld is één waarheid verouderd. Verbinders streven naar nuance en begrip, weg van polarisatie.

,

De opkomst van een overbeschermde samenleving

Door constante informatie over risico’s groeit het verlangen naar maximale veiligheid, waardoor de samenleving overbeschermd wordt.

,

De kleurrijke kloof in de hedendaagse samenleving

We navigeren door een wereld die steeds kleurrijker en gevarieerder wordt, maar ook meer verdeeld en gepolariseerd. Deze trend belicht de uitdagingen en mogelijkheden van deze tweeledige realiteit voor bedrijven en samenleving.

,

Gouden aandelen om de missie van het bedrijf te beschermen

Dit juridisch mechanisme biedt een unieke, toekomstbestendige oplossing om hun toewijding aan 100% slaafvrije chocolade te garanderen.

,

Waar stemrecht en financiële belangen worden gescheiden

In dit bedrijfsmodel wordt het bedrijf ‘van zichzelf’ en wordt de winst geïnvesteerd in de missie. Zo wordt duurzame waardecreatie belangrijker dan pure winstmaximalisatie. Dit weerspiegelt de groeiende aandacht voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

,

Het EHBO weetjesspel van Hansaplast en het Rode Kruis

Hansaplast en het Rode Kruis slaan de handen op een speelse wijze ineen voor meer kennis rondom EHBO bij jonge kinderen.

,

Van institutionele en traditionele macht naar menselijke empowerment

In een veranderend maatschappelijk landschap verliezen grote instituten hun greep, terwijl mensen nieuwe vormen van zingeving en gemeenschappen creëren.

,

De Hersenstichting vormt een tegengeluid voor schreeuwende reclames

Met de campagne ‘Samen voor Begrip’ vraagt de Hersenstichting op de Dag van de Overprikkeling aandacht en begrip voor de moeilijkheden die bij een hersenaandoening komen kijken.

,

Luiers kunnen gebruikt worden voor het maken van beton en cement

Luiers om zetten in bouwmaterialen kan niet alleen geld besparen op recycling, maar ook dienen als een aantrekkelijk vervangmiddel voor traditionele bouwmaterialen.

,

De groeiende groep ouderen verandert onze maatschappij

De vergrijzing in de samenleving heeft geleid tot een ‘zilveren samenleving’. Dit vraagt om een nieuwe kijk op ouderdom, creëert nieuwe doelgroepen en stelt nieuwe uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg, wonen en welzijn.

,

AI-buddy ondersteunt als ondersteuning van een gezonde levensstijl

Een gezonde leefstijl behouden? In de toekomst zou een persoonlijke AI-buddy je met informatie en advies meer controle en inzicht kunnen bieden.

,

Franse overheid geeft korting op het repareren van kledingstukken

Frankrijk zegt “oui” tegen het tegengaan van fast-fashion. Samen met Refashion bedacht de overheid een initiatief om het weggooien van kledingstukken tegen te gaan.

,

Digitalisering verandert de manier waarop we leven en werken

Digitale ontwikkelingen zoals sociale media, virtual reality, AI en telemedicine veranderen hoe we leven en werken. Enerzijds biedt dit nieuwe kansen. Maar het roept ook vragen op over privacy, werkgelegenheid en digitale toegang.

,

Verjonging in een pil?

Wetenschappers ontwikkelen medicijnen om verouderingsprocessen te vertragen of zelfs om te keren. Dit kan leiden tot een verschuiving in onze perceptie van veroudering.

,

Medische revolutie in de metaverse

Een baanbrekende technologische revolutie gebaseerd op technologieën zoals AR, VR en AI, streeft ernaar een virtuele gezondheidszorgwereld te creëren.

,

Een helende reis om verlies te omarmen

De rouwretraite biedt mensen in onze drukke en veeleisende samenleving een heilige en ondersteunende ruimte om hun verdriet en verlies te omarmen, verwerken en een nieuw pad te vinden.

,

Euthanasie als oplossing voor vergrijzing?

Plan 75, een concept uit een Japanse film, stelt euthanasie voor als een oplossing voor de economische lasten van vergrijzing.

,

Het verborgen milieuprobleem van ons digitale bestaan

Deze verborgen milieukosten van onze dagelijkse digitale activiteiten vragen om meer bewustzijn en duurzaamheid in ons digitale leven.

,

Trips in virtual reality als alternatief voor psychedelica?

Leidse wetenschappers onderzoeken op Lowlands de effecten van virtuele psychedelische trips op lichaam en geest als alternatief voor echte psychedelica.

,

De schokkende realiteit achter je favoriete maaltijd

Deze guerrillacampagne van de Migrant Workers Alliance for Change onthult de verborgen maatschappelijke prijs van jouw maaltijd.

,

Een veranderend financieel landschap

Van dollar dominantie naar diversiteit en decentralisatie. Landen wereldwijd verminderen hun afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar. Dit duidt op een streven naar economische diversiteit en stabiliteit.

,

Stap in de schoenen van een ander

Dit kunstproject nodigt bezoekers uit om letterlijk in de schoenen van anderen te lopen, waardoor empathie en begrip wordt bevorderd.

,

Zorgen voor de natuur en toekomstige generaties

Klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en natuurrampen hebben niet alleen invloed op het mens, dier en milieu, maar ook op de maatschappij en de economie. Gelukkig zien we steeds meer organisaties en individuen die zich inzetten voor een duurzamere toekomst.

,

Praktische vaardigheden zegevieren in het tijdperk van AI

AI-systeem ChatGPT faalt voor een MBO-praktijkexamen, waardoor het belang van menselijke vaardigheden en vakmanschap opnieuw wordt benadrukt.

,

Omarmen van falen als sleutel tot groei

Faalmoed omarmt falen als groeikans, creëert een veilige omgeving en bevordert samenwerking en persoonlijke ontwikkeling.

,

Mensen vervangen goede voornemens door een lijst met wat ze juist níét meer willen doen

De “To-Don’t List” beweging nodigt ons uit om bewust ‘nee’ te zeggen tegen wat ons niet langer dient. De opkomst hiervan weerspiegelt een groeiende behoefte aan essentieel leven.

,

Viraliteit stuurt vakantiebestemmingen

TikTok-toerisme zet de virtuele wereld om in tastbare avonturen en veranderd de manier waarop we onze reizen plannen en beleven.

,

Zelf je kip slachten

Upstick is een restaurant waar consumenten de mogelijkheid hebben om zelf een kip te slachten met het doel bewustere keuzes te maken in de vleesconsumptie.

,

Een reis als medicijn voor welzijn

Onderzoeken tonen aan dat reizen goed is voor de gezondheid. Wat als we in de toekomst geen medicijnen krijgen voorgeschreven maar een reis?

,

De huidige generatie vijftigplussers vervaagt leeftijdsgrenzen

‘Flatagers’ zien leeftijd niet als een beperking, maar eerder als een kans. Deze beweging, voornamelijk gedreven door de generatie X, herschrijft de traditionele opvattingen over leeftijd en opent nieuwe wegen voor zelfdefinitie, autonomie en zelfzorg.

,

Brabant moedigt collectief wonen aan met subsidies

Collectieve wooninitiatieven, waarbij huishoudens woonruimtes en kosten delen bieden mogelijk een antwoord op hoge woningprijzen en het verlangen naar meer sociale verbondenheid.

,

Indoor cycling met de intensiteit van een club

Bij het populaire Rocycle Studios kun je indoor fietsen op het ritme van de muziek en een intensieve workout ervaren in een clubachtige sfeer.

,

Preventie op het gebied van mentale zorg

Vrije dagen om je mentale welzijn te versterken. Verminder stress, bouw veerkracht op en verbeter je prestaties. Prioriteer zelfzorg en balans voor een gezonder, gelukkiger leven.

,

Een richtlijn voor inclusief taalgebruik op de werkvloer

WOMEN Inc. benadrukt het belang van inclusief taalgebruik in hun stijlgids, waarin ze uitleggen hoe je inclusief kunt communiceren.

,

Steeds meer ouderen blijven doorwerken

De zestig van nu, zijn de vijftigers van vroeger. Ze voelen zich fitter en kunnen daardoor langer doorwerken, wat zorgt voor een groei aan leeftijdsvriendelijke banen.

,

Burgerkracht tegengif voor industriële vervuiling

Bewoners rond Tata Steel bewaken gezamenlijk met live-streams de uitstoot van de fabriek om milieuovertredingen vast te leggen. Een voorbeeld van collectieve (digitale) waakzaamheid om transparantie en verantwoording te eisen.

,

Lab-gekweekt vlees is goedgekeurd voor verkoop in de Verenigde Staten

Lab-gekweekt vlees krijgt groen licht in de VS. Een fundamentele verandering in de vleesproductie en een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst.

,

Een stap dichter bij regulering van AI

De Europese AI-wetgeving wilt de groeiende invloed van kunstmatige intelligentie begeleiden en controleren.

,

Bucketlist-ambities leiden tot tragisch record

Het jaar 2023 staat te boek als het dodelijkste op de Mount Everest, waarschijnlijk veroorzaakt door de ‘bucketlist-ambities’ aangewakkerd door sociale media. Deze ontwikkeling belicht de schaduwkant van onze hedendaagse cultuur, waarin ‘internetdromen’ de perceptie creëren dat iedereen alles kan bereiken.

,

De opkomst van duurzame stedelijke omgevingen tegen hitte en droogte

Groene Steden zorgen voor verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en verminderen overstromingsrisico’s, waardoor ze bijdragen aan een duurzame en veerkrachtige toekomst voor stadsbewoners in het licht van klimaatverandering.

,

Een oprechte revolutie in het daten, gedreven door authenticiteit en inclusiviteit

Het Future of Dating Report 2023 onthult dat Gen Z de datingnormen uitdaagt en dat authenticiteit en inclusiviteit centraal staan.

,

De innovatieve stof die muggenbeten blokkeert

De muggenwerende stof blokkeert muggenbeten en beschermt je tegen door muggen overgebrachte ziekten.

,

Kleding zonnebaden voor een frisse, duurzame reiniging

Laat de kracht van de zon bacteriën doden en ongewenste geurtjes verminderen, terwijl je bijdraagt aan een beter milieu.

,

Twee maanden vadervrij

Het Vätermonate-systeem is een vernieuwing in het gezinsbeleid dat jonge vaders de kans geeft om volledig aanwezig te zijn voor hun kind.

,

Een tijdmachine vol schandalen

Oatly’s “F*ck Oatly” website verzamelt alle kritiek en negatieve reacties over hun producten en communicatie.

,

Duurzaam textiel uit bacteriën

Biotechnologiebedrijf Modern Synthesis heeft een manier ontwikkeld om afvalproducten zoals fruit- en landbouwafval om te zetten in een innovatief textielmateriaal. Het geheim? Bacteriën.

,

Een campagne om aandacht te vragen voor de status van de oceanen

Outdoor kledingmerk Patagonia keert terug met een sterk staaltje merkactivisme en vraagt aandacht voor de gevolgen van sleepnetvisserij.

,

Een ‘uitlaatservice’ voor mensen

Chuck McCarthy maakte van zijn passie voor wandelen een succesvolle carrière als People Walker. Hij biedt klanten niet alleen de mogelijkheid om te wandelen, maar ook om te praten over hun leven en problemen.

,

Toekomstverkenning rond zwangerschap en geboorte

Wondermash Birth Futures verkent de toekomst van geboortezorg en biedt nieuwe mogelijkheden voor innovatie en zorgzaamheid.

,

De mogelijkheden van Creatieve AI voor ontwerpprocessen

Creatieve AI kan bedrijven helpen bij het vinden van duurzame oplossingen. Board of Innovation heeft creatieve AI gebruikt om het afvalprobleem van McDonald’s aan te pakken.

,

Zelf thuis experimenteren met genetische manipulatie

Met de DIY CRISPR-kit kunnen amateurwetenschappers thuis genetische manipulatie uitproberen. Deze ontwikkeling speelt in op onze groeiende behoefte aan kennis en controle over ons eigen lichaam, maar roept ook vragen op over ethiek en verantwoordelijkheid.

,

Een biologische urn gekweekt uit mycelium voor een duurzaam afscheid

Loop EarthRise™ is een biologische urn, die zowel een bron van nieuw leven als een blijvende herinnering in de natuur creëert, waarbij op natuurlijke wijze menselijke voedingsstoffen worden teruggegeven aan de aarde.

,

Wetenschap maakt het onmogelijke mogelijk

Colossal Biosciences wilt uitgestorven dieren zoals de dodo-vogel weer tot leven te brengen met behulp van geavanceerde genetische technieken.

,

Onsterfelijk in de metaverse

In de metaverse kunnen VR-brillen, avatars en verzamelde data, zoals stemmen, digitale kleding en bewegingen, worden gebruikt om overleden personen digitaal in leven te houden en mensen in staat te stellen met hen te communiceren.

,

De geboorte van een baby met DNA afkomstig van drie personen

Een baby geboren uit het DNA van drie mensen markeert een mijlpaal in de voortplantingstechniek en opent de deur naar nieuwe medische mogelijkheden.

,

Herbeleef dierbare momenten met virtual reality

Deze app zet opgenomen herinneringen om in 3D-beelden, waardoor gebruikers hun dierbare momenten opnieuw kunnen beleven.

,

Een speculatief toekomstbeeld: gesimuleerd voedsel met gezondheidsvoordelen

Een toekomstbeeld over gesimuleerde superfoods die zijn ontworpen om eten te verbeteren op alle fronten – van voedingswaarde tot smaak en uiterlijk.

,

De groeiende kloof tussen mobiliteit en financiële middelen

De opkomst van vervoersarmoede in onze samenleving laat zien dat mobiliteit en de mogelijkheid om jezelf te verplaatsen een steeds grotere uitdaging wordt voor mensen zonder de juiste middelen.

,

Jongeren verlangen naar rust en saaiheid

Jongeren verlangen steeds meer naar rust en saaiheid, ook wel ‘grandma era’ genoemd. Ze kiezen er steeds vaker voor om niet mee te doen aan de dagelijkse ratrace en leven liever als een saaie, maar gelukkige en ontspannen, oma.

,

Een stage voor moeders die weer willen gaan werken

MullenLowe heeft Momternships geïntroduceerd, een programma om werkende moeders te ondersteunen bij het oppakken van hun carrière, waarbij ze betaalde stages van 10 weken kunnen volgen.

,

Duurzame transparantie en traceerbaarheid in de textielindustrie

FibreTrace biedt duurzame transparantie in de textielindustrie door de hele productieketen van vezel tot eindproduct te tracken. Dit zorgt voor meer verantwoordelijkheid en bewustwording bij bedrijven en consumenten.

,

De impact van kapitalisme op onze relaties

De impact van kapitalisme op onze relaties en de groeiende behoefte aan verbinding en gemeenschap in onze samenleving.

,

Hoor de muziek van planten

PlantWave is een apparaat dat de muziek van planten omzet in geluid. Dit innovatieve product creëert verbinding tussen mens en natuur en kan bijdragen aan bewustwording.

,

Het recht om even onvindbaar te zijn in een altijd bereikbare wereld

Nederlandse zorgsector introduceert het ‘recht op onbereikbaarheid’, wat werknemers de mogelijkheid geeft om buiten werktijd niet bereikbaar te zijn en grenzen te stellen voor een gezonde werk-privébalans.

,

Toename seksuele activiteit onder 75-plussers

Seksuele activiteit neemt toe onder 75-plussers, terwijl het bij jongere generaties juist afneemt. Dit duidt op een verschuiving in generatiepatronen en veranderende behoeften.

,

AI gegenereerde afbeeldingen leiden tot nog meer onzekerheid over de betrouwbaarheid van nieuws

De opkomst van nepnieuws is de laatste jaren een belangrijk onderwerp geworden, maar nu lijkt het probleem nog groter te worden door de invloed van kunstmatige intelligentie (AI).

,

Digitale platformen verbinden spiritualiteit en moderne technologie

Nu-Spiritualisme combineert spiritualiteit en technologie, en biedt een toegankelijke manier om zingeving en verbinding te vinden in een gedigitaliseerde wereld.

,

Precarisering in de ouderenzorg

De werkdruk in de ouderenzorg neemt toe door veranderende arbeidsmarkt en werkgeversverwachtingen, waardoor werknemers oververmoeidheid en gezondheidsproblemen kunnen ervaren. Door lage lonen en kleine contracten leven zij onder de armoedegrens.

,

Duurzame begrafenissen voor een groen afscheid

Steeds meer mensen kiezen voor een begrafenissen waarbij de overledene op een milieuvriendelijke manier wordt begraven. Van afbreekbare kisten, tot manden en lijkwaden.

,

Disney’s tweebenige droid creëert emotionele verbindingen

Disney ontwikkelt een tweebenige droid die emotionele verbindingen met mensen kan creëren, wat mogelijk kansen biedt voor bedrijven in diverse sectoren, maar ook morele uitdagingen met zich meebrengt.

,

Toename schoolverlaters: een groeiend maatschappelijk probleem

Stijgend aantal schoolverlaters in Nederland toont onvrede met het huidige onderwijssysteem en benadrukt de noodzaak voor meer flexibiliteit en inclusiviteit in het onderwijs.

,

Corona drijft consumenten naar minder materiële levensstijl

De coronapandemie heeft geleid tot een verschuiving in consumptiepatronen. Mensen geven nu minder uit aan spullen en meer aan diensten en ervaringen.

,

Speculatieve winkel maakt gevolgen van dreigende watercrisis tastbaar

De Drop Store is een online campagne die een toekomstbeeld schetst van een verslechterende watercrisis, waarin schoon water schaars wordt en toegang tot drinkwater wereldwijd een urgent probleem vormt.

,

Een teken van inclusiviteit en veranderende gezinsstructuren

Nieuwe wetgeving maakt dubbele achternamen voor kinderen mogelijk in Nederland, wat wijst op een grotere focus op diversiteit, inclusiviteit en erkenning van moderne gezinsstructuren.

,

De groeiende rol van grootouders in de samenleving

Grootouders spelen door de toenemende levensverwachting en verbeterde gezondheid van ouderen een grotere rol in het leven van hun kleinkinderen.

,

Met democratische prijzen maakt Telfar Clemens mode toegankelijk

Modeontwerper Telfar Clemens introduceert een dynamisch prijsmodel voor zijn kledinglijn, waardoor populaire items goedkoper worden en mode toegankelijker en betaalbaarder wordt voor iedereen.

,

Cultivated meat brengt uitgestorven smaken terug

Cultivated Meat introduceert een gehaktbal gemaakt van gekweekt vlees van een wolharige mammoet.

,

Nieuwe producten van vintage en deadstock

Nike lanceert een collectie waarbij lokaal vintage en deadstock producten worden verzameld en omgetoverd in een nieuwe lokale collectie.

,

Effectief je inkomen schenken

Effectieve altruïsten zijn mensen die geloven dat ze meer impact kunnen hebben door een groot deel van hun inkomen te schenken aan de meest effectieve liefdadigheidsorganisaties en wetenschappelijke gegevens gebruiken om deze te selecteren.

,

De nieuwe betekenis van luxe en waarde in de mode-industrie

In plaats van extravagante ontwerpen laat je echte luxe en rijkdom tegenwoordig zien door hoogwaardige minimalistische stukken waar vakmanschap, materiaalkwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

,

Een revolutie in transport?

De Hardt Hyperloop biedt een efficiënt en duurzaam alternatief voor het traditionele trein- en vliegverkeer. Het is een futuristisch transportsysteem waarbij capsules met hoge snelheid door vacuümbuizen worden geschoten.

,

IKEA brengt liefde en energiebesparing samen

IKEA organiseerde een speeddate evenement in Utrecht om bewustzijn te creëren over duurzame keuzes en de impact van dagelijkse activiteiten op het milieu.

,

Een vierde kleur voor autonome voertuigen

Onderzoekers van de North Carolina State University stellen voor om een vierde kleur, wit, toe te voegen aan verkeerslichten voor autonome voertuigen.

,

Een campagne over palliatieve zorg voor patiënten en naasten

Deze campagne informeert patiënten over de beschikbare opties voor palliatieve zorg. Dit wordt steeds belangrijker omdat er in de gezondheidszorg steeds meer aandacht is voor het bevorderen van welzijn in plaats van alleen ziektebestrijding.

,

Een waterzuiveringsritueel

Met de installatie Aquifer worden bezoekers bewust van hun waterconsumptie door een ‘water opvang ritueel’ uit te voeren waarmee ze hun eigen water zuiveren.

,

Een codeer-bootcamp voor vrouwen

Nieuwe codeer-bootcamp Alyx richt zich op vrouwen en biedt vier maanden les in frontend- en backend-ontwikkeling van vrouwelijke instructeurs.

,

Decentrale besluitvorming: de wil van de mens wordt wet

Deze politieke stroming versterkt de stem van de gemeenschap en pakt specifieke problemen aan door meer macht en besluitvorming te decentraliseren naar lokale overheden.

,

Europese Commissie wil consument recht op reparatie geven

De Europese Commissie wil consumenten met het “recht op reparatie” meer controle geven over hun elektronica en witgoed door fabrikanten te verplichten om reserveonderdelen en reparatie-instructies te verstrekken.

,

De missie van het bedrijf staat altijd centraal

Het bedrijf achter ChatGPT, OpenAI, heeft gekozen voor een structuur van steward-ownership waarbij investeerders een begrensd rendement ontvangen en de missie van het bedrijf altijd centraal staat.

,

Trots op je leeftijd

‘PR:OUD – trots op leeftijd’ is een koffietafelboek met meer dan 40 portretten en verhalen van Nederlanders die inspireren en je aan het denken zetten over ouder worden.

,

De kracht van minder doen

De “Bare Minimum Monday” is een fenomeen dat de werkweek met meer rust en focus laat beginnen. Minimaliseer taken en verplichtingen voor een betere balans, zelfzorg en efficiëntie.

,

Boerderijen voor de gemeenschap

De boerderijen van Lenteland verbindt mensen, grond en voedsel om zo aan een gemeenschap te bouwen.

,

Chinese overheid sponsort matchmaking-app om dalend geboortecijfer tegen te gaan

China wil meer jonge mensen aanzetten tot het stichten van gezinnen en verhoogt daarom het huwelijkscijfer met een door de overheid gesponsorde matchmaking-app.

,

Kunstmatige bestuifrobot

Kunstmatige bestuifrobot Fairy kan bijen helpen bij het bestuiven van gewassen en fruitbomen. En biedt mogelijk een oplossing voor de afname van bijenpopulaties en de gevolgen daarvan voor de landbouw.

,

Bedrijven zetten diversiteit actief in

De groeiende aandacht voor inclusiviteit en diversiteit zorgt voor een verandering op het gebied van personeel werven en aannemen. Bedrijven gaan actief op zoek naar mensen die eerder geen kans kregen om hun unieke kwaliteiten te benutten.

,

Virtual reality experience van de politie behoedt jongeren voor criminaliteit

Een VR-experience plaatst jongeren in een situatie waarin ze worden geconfronteerd met de verleiding van snel geld verdienen en de gevaren van illegaal werk.

,

Op zoek naar de balans tussen zelfexpressie en privacy

In de zich snel ontwikkelende digitale wereld ontdekken we grenzeloze zelfexpressie, maar stuiten we ook op privacy-uitdagingen en de vraag wie controle heeft over onze online identiteit, terwijl bedrijven nieuwe mogelijkheden zien in de virtuele economie.

,

Boeing ontwikkelt vliegtuig met vleugels op het dak

Boeing revolutioneert de luchtvaart met hun nieuwe ontwerp van een vliegtuig met vleugels op het dak, waardoor de CO2-uitstoot sterk vermindert wordt. Deze baanbrekende technologie zal bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de luchtvaart en het milieu.

,

Zingeving door nieuwe tradities

Omdat traditionele feestdagen en rituelen niet meer lijken te passen bij onze diverse samenleving, ontstaan er steeds meer nieuwe rituelen die verbinding en begrip tussen mensen centraal stellen.

,

Een revolutionaire manier om biodiversiteit te monitoren

Onderzoek laat zien dat drones kunnen worden gebruikt om eDNA-monsters van bomen te verzamelen, wat het monitoren van biodiversiteit kan verbeteren.

,

Verlies elkaar niet uit het oog als polarisatie dichtbij komt

Sire lanceert campagne “Verlies elkaar niet uit het oog als polarisatie dichtbij komt”, om polarisatie te voorkomen en het belang van verbinding te benadrukken.

,

STEAM vaardigheden leren door het gebruik van robots

Bij RobotWise staat STEAM-onderwijs centraal om de nieuwe generatie innovatieve denkers en doeners voor te bereiden op de uitdagingen van morgen.

,

De natuur centraal

We verschuiven van een denkwijze gericht op de mens van nu: egocentrisme, naar een denkwijze gericht op de wereld van de lange termijn: ecocentrisme. We bewegen voorbij kortetermijndenken en leggen steeds meer nadruk op het welzijn van alle belanghebbenden op de lange termijn.

,

Frankrijk wil binnenlandse vluchten verbieden

Frankrijk wil privéjets verbieden in hun strijd tegen klimaatverandering, maar niet iedereen is het ermee eens. Wordt het voorstel uitgevoerd of blijft het bij discussie?

,

Op naar digitaal bezit met NFT’s

Deze non-fungible tokens zijn een voorbeeld van hoe we digitaal bezit kunnen verzamelen en verhandelen.

,

Een nieuw tijdperk waarin mens en natuur hand in hand gaan

In het Antropoceen overheerst de mens de natuur, maar het symbioceen biedt hoop door een gezonde balans tussen mens, natuur en technologie te creeëren.

,

Een slimme AI chatbot

Deze revolutionaire kunstmatige intelligentie kan menselijke taal verstaan en antwoord geven op bijna elke vraag. Maar ondanks de prachtige toepassingen is de technologie nog steeds in ontwikkeling en bevat ze belangrijke uitdagingen.

,

Het blootleggen van oneerlijke successen in de entertainmentindustrie

De opkomst van het woord #nepobaby op social media weerspiegelt de groeiende bezorgdheid over oneerlijke voordelen voor kinderen van beroemde ouders in de media- en entertainment industrie en de maatschappij als geheel.

,

Robot biedt zieke supporter een stadionervaring vanuit het ziekenhuisbed

FC Utrecht biedt zieke supporters de kans om live vanuit het ziekenhuisbed wedstrijden in stadion Galgenwaard bij te wonen met behulp van een robot.

,

Een nieuwe wet voor gendergelijkheid en welzijn op de werkvloer

Het Spaanse parlement heeft ingestemd met een wet die werknemers met pijnlijke menstruatieklachten betaald verlof geeft.

,

Innovatieve oplossing voor plasticvervuiling

Samsung en Patagonia hebben samen een oplossing voor plasticvervuiling in de oceaan ontwikkeld in de vorm van een nieuwe wasmachine die 54% minder plastic in de zee laat belanden.

,

De “nieuwe” generatie influencers

Deze populaire content creators bewijzen dat ouder worden geen belemmering is om van het leven te genieten en hopen zo bij te dragen aan een meer accepterende samenleving.

,

Bestel je drankjes of hapjes bij iemand die stottert

Pop-up cafés in Japan laten klanten bestellen bij mensen die stotteren, om vaardigheden te vergroten en bewustzijn te creëren over spraakproblemen, wat bijdraagt aan een inclusievere samenleving.

,

Module in Barcelona gaat studenten leren over het klimaat

In Barcelona moeten alle studenten aan de universiteit van Barcelona vanaf 2024 een nieuw vak volgen, namelijk: klimaatcrisis.

,

LinkedIn hulpmiddel voor werkzoekenden met het syndroom van Down

Inployable biedt mensen met het syndroom van Down hulp bij het vinden van werk en bevordert het inclusief aannemen van personeel.

,

Het toilet als gezondheidsmonitor

Dit wellness toilet heeft sensoren op de stoel om hartslag en huidconditie analyseren, terwijl sensoren in het toilet kijken naar mogelijke ziektemarkers in de ontlasting.

,

Alcoholvrije wijn en de post-alcoholische samenleving

Studio Null ontwikkelde een alcoholvrije wijn die smaakt naar echte wijn. Gaan we richting een post-alcoholische samenleving?

,

De bodem als opslagplaats van CO2

Nederland heeft van nature een landschap wat als geen ander CO2 kan opslaan. Een nieuwe vorm van landbouw speelt hierop in. Ligt de oplossing voor het klimaatprobleem onder onze voeten?

,

Geeft mensen met autisme gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Google Cloud heeft een initiatief gelanceerd om mensen met autisme te ondersteunen bij het vinden van een passende baan en hen dezelfde kansen te bieden als anderen op de arbeidsmarkt.

,

Van de ratrace naar ‘worthy work’?

Werk is steeds meer een religie geworden; het is niet alleen een middel om geld te verdienen, maar het is een kernpunt van onze identiteit.

,

Robotisering bereikt een hoogtepunt

De gemiddelde robotdichtheid in de verwerkende industrie heeft in 2020 een wereldwijd record bereikt van 113 eenheden per 10.000 werknemers.

,

Een self-care game voor goede gewoontes

Gebruikers verdienen punten door gezond te eten, voldoende te slapen en te bewegen en worden zo beloond voor hun goede gewoonten. Een ondersteuner voor leefgewoonten? Of verslavend spel?

,

Biosensor op afstand

De Philips Healthdot is een draagbare biosensor waarmee zorgverleners niet alleen patiënten kunnen monitoren in het ziekenhuis, maar ook onderweg en thuis zonder dat daar een hub of mobiele telefoon voor nodig is.

,

Een woning voor meerdere generaties

Een woning met aangepaste leefruimtes voor elke behoefte van elke generatie. Zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.

,

Ontwerpen voor mentaal welzijn

Wanneer je plaats neemt voor de muur, neemt de wand jouw eigen ademhaling over en wordt je begeleid naar een geleidelijke ademhaling.

,

Een chatbot ter ondersteuning van huisartsen

De capaciteiten in de zorg nemen steeds meer af. De slimme chatbot Bingli interviewt patiënten voor ze de huisarts zien zodat artsen meteen aan de slag kunnen.

,

Boeken die pas te lezen zijn over 100 jaar

Een eerste stap naar een toekomst waarin we langetermijndenken terugbrengen in instituten en individuen. Deze boeken worden pas gepubliceerd in het jaar 2214.

,

The relief of missing out

In een tijd waarin nieuws over gezondheid, economie en politiek vaak verontrustend is, kiezen steeds meer jongeren ervoor om niet meer op de hoogte te zijn door het nieuws te vermijden.

,

Merken mengen zich in het publieke debat

Activisme wordt steeds vaker ingezet als merkstrategie. Om bij te dragen aan de samenleving, maar ook om (potentiële) medewerkers en klanten te winnen.

,

Bedwelmende drankjes zonder alcohol

Deze alcoholvrije drankjes zijn ontwikkeld om te helpen ontspannen zonder negatieve effecten van alcohol. Santé!

,

Een pleister voor je gemoedstoestand

Fleur Marche ontwikkelde verschillende wellness pleisters die je gemoedstoestand beïnvloeden op basis van CBD voor een natural high.

,

Leer je gevoel benoemen met een app

Door dagelijkse vragen te koppelen aan data van je smartphone krijg je met Feelee inzicht in welk gedrag bijdraagt aan je welzijn.

,

Een intelligent antwoordapparaat voor dementerenden

Met het groeiend aantal ouderen en tekorten in de zorg komen we als maatschappij en zorgsector voor grote uitdagingen te staan. Hoe kan technologie deze uitdagingen verlichten?

,

Een retraite gericht op slaap

Krijg jij niet genoeg slaapuren? Dan boek je toch een hotel kamer met allerlei slaapvoorzieningen! Rosewood Hotels & Resorts biedt daarvoor retraites aan.

,

Op naar fuserende tradities

In totaal kent Nederland elf nationale feestdagen, waaronder Goede Vrijdag, Pasen, en Kerst. Maar passen deze christelijke tradities nog wel bij de samenleving?

,

Is dit de toekomst van zuivelproductie?

Wat als we melk kunnen maken zonder dat we daar een koe voor nodig hebben? Dit is het doel van those Vegan Cowboys, de nieuwe onderneming van Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager.

,

Een 100% traceerbare burger

The New Fork, een Amsterdamse Startup gericht op technologie in voedselketens, heeft een blockchain hamburger gelanceerd. Bij deze burger kun je precies zien waar het vlees, broodje en de sla vandaan komen.

,

Frisdrank in de metaverse

De nieuwe smaak van Coca Cola genaamd “Byte” smaakt naar… pixels! Met dit drankje richt het frisdrankbedrijf zich op de gaming community.

,

Proteïne gemaakt van CO2

Finse start-up Solar Foods ontwikkelde een veganistisch proteïnepoeder genaamd Solein. Ze ontwikkelden hiervoor een techniek waarmee ze CO2 omzetten .

,

Op doktersvoorschrift naar een museum

In Brussel start een proefproject waarbij artsen patiënten naar het museum kunnen sturen als onderdeel van hun behandeling.

,

Maakt een datalek ruikbaar

The Smell of Data is een geur die gecreëerd is om internetgebruikers instinctief te waarschuwen voor datalekken op persoonlijke apparaten.

,

Een stoel die je knuffelt

OTO the hugging chair is een stoel die je knuffelt. De coconvorm zorgt voor een gevoel van privacy en veiligheid, de binnenwanden kunnen worden opblazen.

,

Het 8 miljardste mens is geboren

De VN heeft 15 november 2022 uitgeroepen tot “Day of Eight Billion”. Deze enorme groei in de wereldbevolking kan verklaard worden.

,

Vervaging tussen echt en nep

Wat gebeurt er als een acteur komt te overlijden tijdens het opnemen van een film? Voorheen zou dat een probleem zijn, maar niet meer door deepfake.

,

Een modellen agency voor avatars

Photogenics,een modellen agency in LA, opent binnenkort een afdeling speciaal voor avatars. Ze willen zo verkennen hoe modellen hun carrière kunnen uitbreiden

,

Een wijk waardoor je langer en gelukkiger leeft

De Cartesiusdriehoek in Utrecht wordt getransformeerd tot eerste blauwe zone in stedelijk gebied. De Cartesiusdriehoek wordt een levendige stadswijk.

,

Het eerste digitale modehuis

“Verspil niks behalve data en gebruik niks behalve de verbeelding”. Vanuit deze gedachte werkt The Fabricant, het eerste digitale modehuis.

,

Biechten in het bedrijfsleven

De boers Sander en Stephan van Ummelen, oprichters van Waardengedreven, nemen de biecht af in de corporate wereld met corporate confessions.

,

De natuur als lid van raad van bestuur

Faith in nature is het eerste bedrijf dat de natuur heeft benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Het bedrijf werkt samen met milieu- en bedrijfsjuristen.

,

Een trouwjurk te leen voor minima

Kleine meisjes dromen van een mooie trouwjurk. Maar wat als je op de dag zelf geen geld hebt om er een aan te schaffen? Dit is een veelvoorkomend probleem .