Buro Zorro - Het trendwatch-platform waar je vooruit leert kijken

Pak je toekomst

Trenddatabase

Ontwikkelingen van vandaag, trends van morgen

Trendwatchen volgens de methode van Buro Zorro begint altijd met een flinke dosis inspiratie. Daarom gaan onze eigen Zorro’s dagelijks op zoek naar bijzondere, belangrijke of spraakmakende innovaties en ontwikkelingen, die wij hier graag met je delen:

  • Alles
  • Ideeën en innovaties
  • Producten en diensten
  • Signalen
  • Veranderingen en uitdagingen
 
,

Leer je gevoel benoemen met een app

Door dagelijkse vragen te koppelen aan data van je smartphone krijg je met Feelee inzicht in welk gedrag bijdraagt aan je welzijn.

,

Een intelligent antwoordapparaat voor dementerenden

Met het groeiend aantal ouderen en tekorten in de zorg komen we als maatschappij en zorgsector voor grote uitdagingen te staan. Hoe kan technologie deze uitdagingen verlichten?

,

Een retraite gericht op slaap

Krijg jij niet genoeg slaapuren? Dan boek je toch een hotel kamer met allerlei slaapvoorzieningen! Rosewood Hotels & Resorts biedt daarvoor retraites aan.

,

Op naar fuserende tradities

In totaal kent Nederland elf nationale feestdagen, waaronder Goede Vrijdag, Pasen, en Kerst. Maar passen deze christelijke tradities nog wel bij de samenleving?

,

Is dit de toekomst van zuivelproductie?

Wat als we melk kunnen maken zonder dat we daar een koe voor nodig hebben? Dit is het doel van those Vegan Cowboys, de nieuwe onderneming van Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager.

,

Een 100% traceerbare burger

The New Fork, een Amsterdamse Startup gericht op technologie in voedselketens, heeft een blockchain hamburger gelanceerd. Bij deze burger kun je precies zien waar het vlees, broodje en de sla vandaan komen.

,

Frisdrank in de metaverse

De nieuwe smaak van Coca Cola genaamd “Byte” smaakt naar… pixels! Met dit drankje richt het frisdrankbedrijf zich op de gaming community.

,

Proteïne gemaakt van CO2

Finse start-up Solar Foods ontwikkelde een veganistisch proteïnepoeder genaamd Solein. Ze ontwikkelden hiervoor een techniek waarmee ze CO2 omzetten .

,

Op doktersvoorschrift naar een museum

OTO the hugging chair is een stoel die je knuffelt. De coconvorm zorgt voor een gevoel van privacy en veiligheid, de binnenwanden kunnen worden opblazen.

,

Een stoel die je knuffelt

OTO the hugging chair is een stoel die je knuffelt. De coconvorm zorgt voor een gevoel van privacy en veiligheid, de binnenwanden kunnen worden opblazen.

,

Het 8 miljardste mens is geboren

De VN heeft 15 november 2022 uitgeroepen tot “Day of Eight Billion”. Deze enorme groei in de wereldbevolking kan verklaard worden.

,

Vervaging tussen echt en nep

Wat gebeurt er als een acteur komt te overlijden tijdens het opnemen van een film? Voorheen zou dat een probleem zijn, maar niet meer door deepfake.

,

Een modellen agency voor avatars

Photogenics,een modellen agency in LA, opent binnenkort een afdeling speciaal voor avatars. Ze willen zo verkennen hoe modellen hun carrière kunnen uitbreiden

,

Een wijk waardoor je langer en gelukkiger leeft

De Cartesiusdriehoek in Utrecht wordt getransformeerd tot eerste blauwe zone in stedelijk gebied. De Cartesiusdriehoek wordt een levendige stadswijk.

,

Het eerste digitale modehuis

“Verspil niks behalve data en gebruik niks behalve de verbeelding”. Vanuit deze gedachte werkt The Fabricant, het eerste digitale modehuis.

,

Biechten in het bedrijfsleven

De boers Sander en Stephan van Ummelen, oprichters van Waardengedreven, nemen de biecht af in de corporate wereld met corporate confessions.

,

De natuur als lid van raad van bestuur

Faith in nature is het eerste bedrijf dat de natuur heeft benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Het bedrijf werkt samen met milieu- en bedrijfsjuristen.

,

Een trouwjurk te leen voor minima

Kleine meisjes dromen van een mooie trouwjurk. Maar wat als je op de dag zelf geen geld hebt om er een aan te schaffen? Dit is een veelvoorkomend probleem .

,

Bier als sport herstel drankje

Thrive is hét sport herstel bier merk. Naast de heerlijke smaak, bevat het ook voordelen van een sportherstelshake: het biertje is alcoholvrij en bevat eiwitten.

,

Een onderwijssysteem

Als een kind goed kan lezen en leren wordt daarvan verwacht dat hij of zij op de middelbare school de boeken in duikt op het VWO.

,

Een sportschool voor emoties

Wil je fysiek gezond zijn, dan moet je natuurlijk trainen. Maar hoe blijf je mentaal en emotioneel gezond? Vaak gaan we daar pas later mee aan de slag.

,

Een draagbare luchtzuiveraar

Airtomo is een 3D geprinte draagbare luchtzuiveraar ontwikkeld door Kevin Chiam. Hij kan bevestigd worden aan een schoen, kleding of tas.

,

Flexibele stedelijke ontmoetingsplekken

ParkUp tovert verwaarloosde ruimtes om tot een plek die burgers een eigen invulling kunnen geven. Lege ruimtes worden gevuld met verticale palen.

,

Een podcast voor veilig sporten tijdens de Ramadan

Sports Direct maakte de podcast ‘Ramadan Running’ over hardlopen tijdens de ramadan, om moslims aan te moedigen om tijdens het vasten te blijven trainen.

,

Een campagne om te praten over de dood

Stichting Ideële Reclame(SIRE) is een stichting die reclamecampagnes maakt over onderwerpen die door de makers als maatschappelijk probleem worden gezien.

,

Betalen voor ontbossing met een biertje

Amazonica is een biertje van lokale Braziliaanse ingrediënten. De prijs wordt wekelijks aangepast op basis van de ontbossing in het amazone-regenwoud.

,

Zorgen voor digitaal welzijn, veiligheid en privacy

De metaverse is volop in ontwikkeling en meer bedrijven investeren in deze virtuele wereld. Maar zo’n nieuwe virtuele dimensie zorgt ook voor nieuwe uitdagingen.

,

Van egocentrisme naar ecocentrisme

Wat als ecocide, het grootschalig beschadigen of vernietigen van de natuur, als misdrijf net zo serieus zou worden genomen als het beschadigen van mensen?

,

Beleid ontwikkeld door kunstmatige intelligentie

Hoe zou AI, kunstmatige intelligentie, kunnen helpen om de welvaart in een samenleving op een eerlijke manier te verdelen? Google’s DeepMind zocht het uit.

,

Van biefstuk naar bonen

Vanaf september 2022 kunnen studenten aan het ROC Amsterdam naast de traditionele koksopleiding ook een volledig plantaardige opleiding volgen.

,

Een duurzame virtuele modecollectie

Hoe maken we mode duurzamer? Dit is een vraag waar verschillende onderzoekers en ontwerpers zich dagelijks over buigen, en met resultaat!

,

Betalen met een toiletbezoek

In een universiteit in Zuid Korea wordt met het BeeVi toilet menselijk afval omgezet in methaan, wat gebruikt wordt als energiebron voor de universiteit.

,

Een sneaker ontworpen door algoritmes

De nieuwe sneakers van Snapchat en Design Museum London zijn niet ontworpen door mensen, maar door een computer. Het algoritme scande een database.

,

Een kunstmatige vriend met behulp van AI

Replika is een kunstmatig intelligente ‘vriend’ die van jou leert. Je maakt een vriend aan, bepaalt het uiterlijk, bedenkt een naam en je kunt starten met chatten.

Inschrijven toekomstnieuws Buro Zorro nieuwsbrief
Club Zorro lid worden trendinspiratie krijgen training volgen