Pak je toekomst

Inclusief aannemen

De groeiende aandacht voor inclusiviteit en diversiteit zorgt voor een verandering op het gebied van het personeel aannemen. Bedrijven gaan actief op zoek naar mensen die eerder geen kans kregen om hun unieke kwaliteiten te benutten.
De opkomst van inclusief werven en waardering voor diverse perspectieven.

De wereld om ons heen verandert voortdurend en een van de belangrijkste veranderingen die we zien, is de toenemende aandacht voor inclusiviteit en diversiteit. In een wereld waarin we allemaal uniek zijn en verschillende perspectieven hebben, is het van vitaal belang om te erkennen dat deze diversiteit kracht geeft aan onze samenleving. We zien deze groeiende aandacht voor inclusiviteit en diversiteit in alle aspecten van het leven, van onze persoonlijke relaties tot ons werk en zelfs tot onze commerciële reclames. Denk bijvoorbeeld aan de bol.com reclame rond Sinterklaas, waarin we een jongetje zien die My Little Pony op zijn verlanglijstje zet, in plaats van stereotype cadeaus voor jongens. Hiernaast zien we ook wetten veranderen en meer inclusief worden. Het gerechtshof heeft laatst bijvoorbeeld uitgesproken dat etnische profilering bij grenscontroles verboden is geworden.

Ook in het werkveld zien we een sterke verandering op het gebied van het inclusievere proces van nieuw personeel aannemen. Het gaat er niet langer alleen om wie je kent of waar je vandaan komt, maar om wat je kunt bijdragen aan het bedrijf. Mensen die vroeger misschien geen kansen kregen omdat ze als ‘anders’ gezien werden, worden nu juist gezocht voor bepaalde beroepen. Van autisme tot het syndroom van down.

Hoe zet je deze trend in voor je bedrijf en voor jezelf?

Als je op zoek bent naar manieren om je bedrijf inclusiever te maken, dan is het aanwerven van een divers personeelsbestand een geweldige plek om te beginnen. Er zijn tal van voordelen aan het hebben van een team dat bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en ervaringen. Creatieve oplossingen en innovaties zijn slechts enkele van de voordelen die kunnen voortvloeien uit een divers team. Bovendien kan het hebben van werknemers met verschillende achtergronden ook helpen bij het verbeteren van de klantenservice. Als je klanten hebt met diverse achtergronden, kan het hebben van werknemers die zich goed kunnen inleven in de levens en behoeften van die klanten echt het verschil maken.

Bij Buro Zorro weten we uit eigen ervaring hoe waardevol een divers personeelsbestand kan zijn. Wij hebben werknemers van verschillende neurotypen en we zijn er enorm positief over. Onze diversiteit zorgt voor meer openheid, begrip en inclusie op de werkvloer, wat weer leidt tot meer creativiteit en innovatie in ons werk.

Deze trendsignalen spelen al op deze trend in:

LinkedIn hulpmiddel voor werkzoekenden met het syndroom van Down

Inployable biedt mensen met het syndroom van Down hulp bij het vinden van werk en bevordert het inclusief aannemen van personeel.

Geeft mensen met autisme gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Google Cloud heeft een initiatief gelanceerd om mensen met autisme te ondersteunen bij het vinden van een passende baan en hen dezelfde kansen te bieden als anderen op de arbeidsmarkt.

Bestel je drankjes of hapjes bij iemand die stottert

Pop-up café in Japan laat klanten bestellen bij mensen die stotteren, om zo hun vaardigheden te vergroten en bewustzijn te creëren over spraakproblemen, wat bijdraagt aan een inclusievere samenleving.