Buro Zorro - Trendwatchen voor predikanten

Trendwatchen
voor predikanten

14 september 2023
in Amsterdam

Buro Zorro pijltje
Tabitha van Krimpen, voormalig jonge theologe des vaderlands en afgestudeerd bedrijfskundige, en Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker en eigenaar van trendburo Zorro organiseren op 14 september een speciale dag voor predikanten en kerkelijk werkers in De Thomaskerk in Amsterdam.

De wereld van vandaag is niet de wereld van morgen. Toch moet je als gemeente nu al plannen maken voor later en bepalen welke richting je kiest. Hoe kun je een toekomstgerichte kerk zijn? Hoe weet je op welke ontwikkelingen je moet inspelen? Waar liggen de behoeftes van mensen? Hoe word je niet overvallen door ontwikkelingen, maar zie je verandering aan komen en kun je gericht kiezen? Hoe krijg je grip op wat er speelt buiten de kerkelijke wereld? Welke trends relevant zijn? En welke waarden daarachter liggen? Dat vraagt om een nieuwe vaardigheid voor jou als predikant: trendwatchen. 

Een eendaagse training

Trendwatchen voor predikanten is een eendaagse training bomvol inspiratie en handige tools om te leren kijken als een trendwatcher. Deze training biedt je nieuwe perspectieven en zorgt ervoor dat je met andere ogen naar je eigen kerk en omgeving kijkt. Een vaardigheid die je de rest van je leven kunt inzetten, waar en wanneer dan ook. Want, wie eenmaal kijkt als een trendwatcher, zal altijd trendsignalen kunnen herkennen, op waarde kunnen schatten en toepassen op je eigen context.

Deze training is met name bedoeld voor predikanten en kerkelijk werkers. Mensen uit alle denominaties zijn welkom. Als je geïnteresseerd bent in trendwatchen en in de kerk werkt, is deze training voor jou.

Biechten in het bedrijfsleven
Toekomst van de kerk

Het programma op
14 september

10.30 Inloop met koffie

11.00 Introductie in trendtheorie door Jeanneke Scholtens

12.30 Lunch

13.00 Inspiratielezing ‘zijn waar twintigers zijn’ door Tabitha van Krimpen

14.00 Implementatie door Jeanneke Scholtens en Tabitha van Krimpen

16.00 Einde

Locatie: Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam, 5 min lopen vanaf station Amsterdam Zuid.

Na afloop

Heb je alle kennis om trends te signaleren

Kun je jouw trendwatch-skills inzetten voor jouw organisatie

Zit je vol inspiratie en nieuwe inzichten in de tijdgeest van nu

Ben je een Zorro, en krijg je vele voordelen! Bekijk ze hier:

Over ons

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens

oprichter van Buro Zorro, is al jaren toonaangevend in de wereld van trendonderzoek. Ze schreef spraakmakende boeken, waaronder Roes (2022), deed onderzoek naar de toekomst van de kerk, relaties, de dood en genot. 

Met Buro Zorro wil Jeanneke organisaties en bedrijven helpen om zich voor te bereiden op de toekomst. Haar methodologie is er dan ook op gericht om mensen niet alleen te leren kijken en denken als een trendwatcher, maar ook daadwerkelijk trends te leren implementeren in de uitdagingen van vandaag. 

Tabitha van Krimpen

Tabitha van Krimpen

was de Jonge Theoloog des Vaderlands 2021-22. Daarmee was ze een jaar lang de ambassadeur van de theologie in Nederland. Ze studeerde bedrijfskunde en ook theologie (Cum Laude) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde daarna een master bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit. 

Momenteel volgt ze de master theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Vooral thema’s rond jonge generaties en de toekomst van de kerk houden haar bezig. Haar boek ‘Bottom-up kerk: zijn waar twintigers zijn’ verschijnt 1 juni bij KokBoekencentrum.

Deze cursus is te volgen in het kader van de vrije ruimte van de nascholing.

Een deel van het traktement dat bedoeld is voor de nascholing kan dan gebruikt worden voor het bekostigen van de trainingsdag. De studiebelasting staat gelijk aan 28 uur (1 ECTS). Geef aan dat je de training in dat kader wilt volgen, dan krijg je aanvullende literatuur passend bij de training om te lezen.

9789043539289 Bottom-up kerk - 3d

Over Bottom-up kerk

Op 1 juni 2023 verschijnt Bottom-up kerk van Tabitha van Krimpen. In het tweede deel van onze dag besteden we hier samen aandacht aan. Waarom niet een abonnement op de kerk, in plaats van Actie Kerkbalans? Wat als er in de kerk meer ruimte zou zijn voor experiment en het zoeken naar nieuwe vormen? Tabitha van Krimpen onderzoekt aan de hand van haar concept bottom-up kerk hoe een kerk eruit kan zien die beter aansluit bij twintigers en bij de huidige tijd.

Meer informatie over het boek en bestellen via http://bottomupkerk.nl/.

JA, ik wil mee doen op donderdag 14 september

    Wij gaan vertrouwelijk om met jouw gegevens. Lees onze Privacyverklaring.

    Merkstrategie